|

Katliam planı!

PKK'lı teröristlerin, örgüte yardım eden belediyelere kayyum atanmasının ardından büyükşehirlerde katliam planladığı ortaya çıktı. Teröristler, “Kayyumlara karşılık metropolleri cehenneme çevireceğiz” demiş.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 07:00 - 19/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
İbrahim Binici
İbrahim Binici

Terör örgütü PKK/KCK’nın yönetim kadrosunda yer alan teröristlerin, örgüte yardım eden belediyelere kayyum atanmasının ardından misilleme olarak büyükşehirlerde katliam planladığı ortaya çıktı. Ankara Başsavcılığı tarafından HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici’nin de aralarında bulunduğu 9 şüpheli hakkında dava açıldı. Şüphelilerin “Silahlı terör örgütüne üye olmak ve "Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 13 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, PKK’lıların katliam planı anlatıldı.

HDP’Lİ BAŞKAN DA SANIK

Savcı Mustafa Gökçe tarafından hazırlanan iddianamede, HDP Ankara İl Başkanı Binici ile Ahmet Kaya, Ramazan Güney, Civan Yıldırım, Hamdusana Yıldırım, Hande Kaya, Kenan Kırkaya, Mehmet Baytekin, Üsküdar Yumuş şüpheli olarak yer aldı. İddianamede, Güney’in Etimesgut’ta parti ilçe teşkilatında yapılan toplantılarda mevcut yönetimi bölücü terör örgütü adına eylem yapmamakla suçladığı anlatıldı.

Güney’in örgütün eylemde kullanacağı teröristlerin barınması için Etimesgut Eskişehir Yolu üzerinde MOBESE bulunmayan bölgelerde keşif yaptığı da vurgulandı.

CEHENNEME
ÇEVİRECEKMİŞ!

Yumuş'un örgütsel toplantılarda, “Kayyumlara karşılık metropolleri cehenneme çevireceğiz” şeklinde söylemlerde bulunduğu ifade edildi. Güney’in Etimesgut’ta Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) adına para toplayarak bölücü terör örgütünün alt yapı, eleman temini, propaganda gibi faaliyetlerinde kullandığı da iddianemede yer aldı.

HARCAMALAR DEFTERDE

Şüpheli Üsküdar Yumuş’un ise cezaevinde bulunan PKK’lıların bir arada hareket etmesi ve cezaevi iç koordinasyonunu sağlaması amacıyla kurulan Tutuklu Hükümlü Aileleri Demokratik Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu’nun Ankara yapılanmasından sorumlu olduğu belirtildi. Aynı zamanda örgütün mali yapılanmasında da yer aldığı kaydedilen Yumuş’un evinde örgüt adına toplanan paralar ve yapılan harcamaların not edildiği defterin ele geçirildiğine dikkat çekildi.

#PKK
#Kayyum
#Metropol
#HDP
7 yıl önce