|

Kemer sular altında

Antalya’nın Kemer ilçesinde iki gündür etkili olan şiddetli yağış hayatı felce uğrattı. Çok sayıda ev ve iş yeri ile tarım arazileri sular altında kaldı. Meteoroloji yetkilileri, bölgede yağışların devam edeceği uyarısında bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 18/12/2018 Salı
Güncelleme: 00:21 - 18/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Antalya'nın Kemer ilçesi sele teslim oldu.
Antalya'nın Kemer ilçesi sele teslim oldu.

Son 4 yılın en yağışlı aralık ayına sahne olan Antalya’nın Kemer ilçesi sele teslim oldu. İlçede iki gündür devam eden ve önceki gece şiddetini artıran yağış nedeniyle Ağva Deresi taştı. Arslanbucak ile Kuzdere mahallelerini bağlayan köprü, çok sayıda ev ve iş yeri ile tarım arazileri sular altında kaldı. Sel suları ağaçları kökünden söktü, evlerin duvarlarını yıktı, araçları sürükledi. Evlerinde mahsur kalanların imdadına ekipler yetişti. Kurtarılan vatandaşlar, geceyi otellerde geçirdi. İlçe sakinlerinden Mukaddes Menekşe, sel sularının gece saatlerinde birden geldiğini belirterek, “Evde mahsur kalınca yardım istedik. İş makineleriyle evden çıkarıldık. Ev ve aracımız kullanılamaz hale geldi. Zararımız çok fazla, büyük korku yaşadık” dedi.


8 ARAÇ MAHSUR KALDI

Bu arada, sel nedeniyle 8 araç Hisarçandır kara yolunda mahsur kaldı. Araçtakiler Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı. Konyaaltı ilçesinde de Sarısu Mahallesi’nde Gökdere’nin bitişiğindeki cadde, su seviyesinin yükselmesi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Konyaaltı ilçesindeki Boğaçay’da çalışma yapan bir iş makinesinin ön kısmı suya gömüldü. Operatör Fırat Aslan, bir başka bir iş makinesi yardımıyla bulunduğu yerden alındı.


EN YAĞIŞLI ARALIK AYI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, son 24 saatte metrekareye Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde 194, kent merkezinde 165, Serik’te 83, Kumluca’da 49, Aksu ve Kemer’de 48 kilogram yağış düştüğünü beliterek, “Son 4 yılın en yağışlı aralık ayı gerçekleşiyor. Bölgemiz bugün yeni bir yağış sisteminin etkisi altına girecek. Yağışlar Muğla ve Antalya’da salı ve çarşamba günleri yer yer etkili olabilecek” uyarısında bulundu.

  • Fırtına uyarısı
  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Akdeniz’de bugün fırtına beklendiği uyarısı yaptı.


#Antalya
#Kemer
#Sel
5 yıl önce