|

Kocasinan’da glutensiz mutfak

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyen Kocasinan Belediyesi, yenilikçi hizmet anlayışıyla Kayseri’de yine bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Çölyaklı ailelerle bir araya gelen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, glutensiz mutfak projesini en kısa zamanda hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:46 - 22/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Çölyak hassasiyeti bulunan 16 yaş altı çocuklar için temsili doğum günü kutlaması
Çölyak hassasiyeti bulunan 16 yaş altı çocuklar için temsili doğum günü kutlaması

İlçe genelinde ikamet eden 182 Çölyak ailesine glutensiz gıdadan oluşan yardım paketi dağıtan Kocasinan Belediyesi, çölyaklılara yemek eğitimi alabilecekleri ve kendi yemeklerini hazırlayabileceği glutensiz mutfak projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Geçtiğimiz günlerde çölyak hassasiyeti bulunan 16 yaş altı çocuklar için temsili doğum günü kutlamasına katılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çölyaklı ailelerden gelen talepleri geri çevirmedi. Onların isteklerini dinleyen Başkan Çolakbayrakdar, rutin olarak dağıttıkları glutensiz ürün paketlerini ailelerde bulunan çölyaklı birey sayısı ve gelir durumuna göre artıracaklarının ve glutensiz mutfak projesini en kısa zamanda hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

FARKINDALIK ÖNEMLİ

  • Sosyal belediyecilik çalışmalarının vatandaşın refahına ve mutluluğuna katkı sunduğunu ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Yenilikçi ve sosyal odaklı hizmet anlayışıyla bölge sakinlerine hizmet veriyoruz. Toplum içerisinde bütün katmanlarıyla ilgili farkındalığımızın olmasına önem veriyoruz. Bu çerçevede gluten duyarlılığı olan Kocasinanlı bireylere de belediye olarak elimizden geldiğince destek oluyoruz” dedi.

Çölyaklı aileler ise Kocasinan Belediyesi’nin kendileri için yapılan hizmetlerden son derece memnun kaldıklarını belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

#​Sosyal Belediyecilik
#Kocasinan Belediyesi
#Ahmet Çolakbayrakdar
#Çölyaklı
5 yıl önce