|

Kuzey Irak'ta sürek avı

Dağlıca’da 16 askerimizi kalleşçe şehit eden teröristlere yönelik sürek avı başladı. Bölgeye indirilen bordo bereliler Kuzey Irak'ta 73 PKK'lıyı öldürürken 40 terörist de bombalar altında can verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:20 - 9/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
KIYMET SEZER


Hakkari'deki Dağlıca-Yüksekova karayoluna döşedikleri 700 kg bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatarak 16 askerimizi şehit eden teröristlere yönelik kapsamlı operasyonlar sürüyor. Türkiye'yi yaralayan kalleş saldırının ardından bölgeye gönderilen, aralarında bordo berelilerin de bulunduğu 2 tabur özel birlik, kendilerine destek veren Jandarma Özel Harekat timleriyle birlikte sürek avına çıktı. Şehit arkadaşlarının intikamını almak için başladığı işi bitirmek isteyen komandolar, operasyon sırasında telsizlerini de kapatarak dünyayla iletişimi tamamen kopardı. Dağlıca'da pusu kuran hainleri ablukaya alan askerler, sınır ötesine kaçanları da Kuzey Irak içlerine dek takip etti. Harekat sırasında tek bir kayıp vermeyen özel birlikler, 200'ün üzerinde olduğu öğrenilen PKK'lı gruptan 73 teröristi öldürdü, 25'ini de sağ olarak yakaladı.



GÖKTEN BOMBA YAĞDI


Aynı saatlerde Diyarbakır'dan havalanan savaş uçakları da terörist takibindeydi. Önceki gece saat 23:00 sıralarında başlayan hava harekatına F16 ve F4 tipi 53 uçak katıldı. 6 saat boyunca süren hava operasyonlarında uçaklar, Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakkurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kamplarının da aralarında bulunduğu 20 hedefe bomba yağdırdı. Kamp bölgeleriyle Dağlıca arasındaki sınır kesimlerinde intikal halinde kaçtığı tespit edilen 20-25 kişilik terörist de ateş altına alındı. Gece boyu süren operasyonda 40 teröristen bombalar altında öldüğü öğrenildi. Böylece 16 askerimizi şehit eden PKK'lılardan en az 113'ü etkisiz hale getirilmiş oldu. Öte yandan Hakkari Valiliği, Dağlıca'daki bombalı saldırı sonrası şehit olan askerleri bölgeden almak için 'birilerinden ricacı olunduğu' iddialarının tamamıyla asılsız olduğunu açıkladı.


#Dağlıca-Yüksekova
#terör
#pkk
9 yıl önce