|

Laboratuvarda üretildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) karakteristik özellikleri soruşturma dosyasına girdi. Gizliliği temel esas olarak gören FETÖ’nün Türkiye’yi ele geçirmek için istihbarat laboratuvarında üretilen bir örgüt olduğu belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:21 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ soruşturmasına giren ve 16 başlık altında sıralanan örgütün karakteristik özelliklerine ilişkin hazırlanan raporda çarpıcı tespitler yer aldı. Her terör örgütünün diğerinden farklı karakteristik özellikleri olduğu kaydedilen raporda, FETÖ'nün su misali kokusuz, renksiz olduğu, konulduğu kabın şeklini aldığı ve her engelden “sızarak” geçtiği vurgulandı.



TUTARLILIK ARANMAZ


Türkiye'nin tarihi boyunca gördüğü en büyük, en tehlikeli ve en organize terör örgütlenmesi olduğu belirtilen FETÖ'nün önderlik anlayışı teröristbaşı Fetullah Gülen'in kutsiyetinin kabulü üzerine kurulduğu, bütün örgüt üyelerinin onun liderliğini kabul ettiği ve kutsiyetine iman ettiği ifade edildi. Raporda, “Tenkit yoktur, mantık ve tutarlılık aranmaz. İstihbarat laboratuvarında üretildiğinden doğal değildir. Rasyonel akılcılık bulunmaz. Liderin her türlü hezeyanı emirdir. Örgütün çıkarı esastır. Ferdiyetçiliğin yerine örgüt taassubu ve idealleri ikame edilmiştir. Örgüt mensupları, Fetullah Gülen'in muharip kadrolarıdır” ifadeleri kullanıldı.



HEDEF KAİNATI YÖNETMEK


Raporun son bölümünde ise FETÖ'nün nihai hedefi şöyle anlatıldı: "Örgütün nihai hedefi, başta Türkiye olmak üzere 'dünya üzerinde bir hegemonik güç haline gelerek devletleri perde gerisinden yönetmek' dünya ve Türkiye üzerinde egemen tek güç haline gelebilmektir.”



Kadın nefreti var


Fetullahçı Terör Örgütü'ndae Fetullah Gülen'de de olduğu gibi “kadın nefreti” olduğu vurgulandı. Kadınlarla ilişki liderde tiksinti ve korku üzerine kurulu olduğuna dikkat çekilen raporda, “FETÖ, mensubu kadınları amacına göre kullanmakta fakat hiç bir aşamada 'karar verici duruma' yükseltmemektedir. Kadın ablalar amaca hizmette kullanılıp atılmaktadır. Kadınlar fotoğraflardan seçmece usulü evlendirilip örgüt amacına hizmette kullanılmaktadır. Kişilerin eşten bağlanması örgütün önemli bir taktiğidir” ifadelerine yer verildi.


#FETÖ
#Paralel yapı
7 yıl önce