|

Mardin şehitleri uğurlandı

Mardin Mazıdağı'nda, Diyarbakır karayoluna teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesiyle şehit olan sonucu şehit olan Uzman Çavuşlar Fehmi Altundaş ve İslam Akyüz ile Jandarma Er Yunus Kaymak için tören düzenlendi. Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından şehitlerin naaşları memleketlerine gönderildi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/10/2016 الأحد
Güncelleme: 00:27 - 16/10/2016 الأحد
Yeni Şafak

Memleketi Adana'ya getirilen bir çocuk babası Uzman Çavuş İslam Akyüz'ün cenazesi önce babaevine götürüldü. Ardından Buruk Mezarlığı'na getirilen şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Buruk Mezarlığı'na defnedildi.



ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİ


Uzman Çavuş Fehmi Altundaş'ın cenazesi ise memleketi Niğde'de toprağa verildi. Bekar olan 25 yaşındaki şehit için Bor Meydanı'nda düzenlenen törene birçok protokol üyesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi Bor Şehitliği'nde toprağa verildi.





BÖYLE Mİ GELECEKTİN?


Şehit Er Yunus Kaymak'ın naaşı da memleketi Ordu Akkuş'ta toprağa verildi. Oğlunun cenazesini Çarşamba Havalimanı'nda karşılayan anne Şehri Kaymak, “Oğlum, Yunus'um sen böyle mi gelecektin kuzum" diyerek gözyaşı döktü.



Dualarla defnedildi


Hakkari'de PKK'lı teröristlerin, yola döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Erdoğan Çamurlu da gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Pendik'teki 15 Temmuz Şehitler Camii'nde düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu komutanı Orgeneral Musa Avsever, TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Baba Kemal Çamurlu taziyeleri protokolde, anne Havva Çamurlu cami bahçesindeki ambulans içinde kabul etti. Cenaze namazının kılınmasın ardından omuzlara alınan Erdoğan Çamurlu'nun naaşı top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan cenaze daha sonra Sultanbeyli Mehmet Akif Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.


#Diyarbakır
#Mazıdağı
٪d سنوات قبل