|

Nevruz coşkusu

Nevruz Bayramı, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de coşkuyla kutlandı. 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu’da da nevruz ateşi yakıldı, demir dövüldü. Türk cumhuriyetlerinden gelen halk oyunları ekipleri gösteriler sundu, sanatçılar da türkülerini seslendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:33 - 22/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Nevruz kutlamalarında yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri gösteriler sundu
Nevruz kutlamalarında yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri gösteriler sundu

2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu’da da nevruz ateşinin yakılmasıyla etkinlikler başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Nevruz yeniden doğuşu, yeniden dirilişi gösteren önemli bir bayramdır. Uzun kış aylarından sonra toprağın canlanması, tabiatın uyanması, uykuya çekilmiş gibi görünen canlı mahlukatın yeniden dirilişini sembolize eden bayramdır. Bize öbür dünyada yeniden dirilişin olduğunu her yıl gösterir. İkinci olarak nevruz bize, farklılıklar ve çeşitliliklere rağmen bir olmayı, birlik olmayı öğretiyor. Nevruzdan bu dersleri çıkartırsak tabiatla ilişkimizi daha kuvvetli şekilde kurarız” diye konuştu.


Kurtulmuş, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov ile protokol üyeleri tarafından nevruz ateşi yakılıp demir dövüldü.


YEREL DANSLAR SERGİLENDİ

İstanbul'da ise Nevruz Bayramı, Vali Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, ateş yakılıp demir dövülerek kutlandı. Yerel danslarının sahnelendiği programda TRT sanatçıları da türküler söyledi. Yumurta tokuşturarak, demir döven Vali Şahin ve Uysal, nevruz ateşi başına geçti.


Vali Şahin ve beraberindekiler Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve diğer Türk Cumhuriyetlerinin çadırlarını ziyaret ederek yemeklerin tadına baktı.

#Nevruz
#Kutlama
6 yıl önce