|

PKK’nın hacker grubuna darbe

Polis bu kez PKK’nın hacker grubuna darbe vurdu. Kamu kurumlarının da bulunduğu 2 bin 754 internet sitesine yetkisiz erişim sağlayan 42 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara merkezli 12 ildeki baskınlarda şüphelilerden 26’sı yakalandı.

00:00 - 8/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 00:53 - 8/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Ankara merkezli 12 ildeki baskınlarda şüphelilerden 26’sı yakalandı.
Ankara merkezli 12 ildeki baskınlarda şüphelilerden 26’sı yakalandı.

PKK’nın hacker ağına büyük darbe. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın hacker gruplarına operasyon düzenledi. Daha önce “Mezopotamiahackers” isimli bir yapı ile buna bağlı 9 ayrı hacker alt grubu çökertilmişti. Örgüt üyesi bilgisayar korsanlarının “cmg-team coldhackers” adıyla tekrar toparlanmaya çalıştığı tespit edilince siber mücadele grubu kuruldu. Yapılan çalışmalarda, 2020-2021’de düzenlenen operasyonlarda ağır darbe alan hacker gruplarının gizlilik kurallarını değiştirmeye çalıştıkları, üyelerinin deşifre olmaması için bireysel kullanıcı adı, e-posta adresi gibi kimlik ve iletişim bilgilerinin kullanılmasının yasaklandığı tespit edildi.

3 BİNE YAKIN SİTEYİ DELMİŞLER

Tüm tedbirlere rağmen siber uzmanlarca eylemleri takip altına alınan şüphelilerin, 294’ü kamu kurumu olmak üzere 2 bin 754 internet sitesine yetkisiz erişim sağladıkları belirlendi. Şüphelilerin ele geçirebildikleri e-posta hesapları ile örgüt propagandası yaptıkları, vatandaşlara propaganda ve tehdit içerikli e-postalar gönderdikleri ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında 900 kişi, kurum, şirket ve kuruluş temsilcilerinin müşteki olarak ifadesine başvuruldu. Şüphelilerin ve eylemlerinin tespiti üzerine harekete geçen Ankara Terörle Mücadele ekipleri, 14 ilde eş zamanlı operasyon için düğmeye bastı. Baskınlarda haklarında gözaltı kararı verilen 42 şüpheliden 26’sı yakalandı.

#PKK
#hacker
#nkara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü
2 yıl önce