|

Şehitlerin intikamı alındı

Tunceli’de öldürülen 10 PKK’lı teröristten biri, kırmızı listede aranan sözde yeni Dersim saha sorumlusu İbrahim Çoban çıktı. Başına 4 milyon TL ödül konulan teröristin, bahar sonunda kalabalık bir grupla sınırı geçtiği belirlendi. Birçok saldırıda rol alan teröristin, 2012’de Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un şehit edilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:43 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kırmızı listedeki terörist İbrahim Çoban  öldürüldü
Kırmızı listedeki terörist İbrahim Çoban öldürüldü

Tunceli'de öldürülen 10 teröristten biri, kırmızı listedeki PKK'lı İbrahim Çoban çıktı. Başına 4 milyon TL ödül konulan teröristin, örgütün Türkiye sınırları içerisindeki 1 numaralı ismi olduğu belirtildi. PKK’lı Çoban, 1994’ten bu yana çok sayıda kanlı saldırıda rol almış.

Tunceli Valiliği, Pülümür kırsalında önceki gün hava harekatıyla öldürülen 10 PKK'lı teröristle ilgili açıklama yaptı. Öldürülen teröristlerden birinin, 25 yıldır PKK'nın dağ kadrosunda bulunan sözde "Dersim" saha sorumlusu ve HPG'nin sözde askeri konsey üyesi "Atakan Mahir" kod adlı İbrahim Çoban olduğu kaydedildi. Örgütün Türkiye sınırları içerisindeki 1 numaralı ismi olan teröristin kırmızı listede bulunduğu ve başına 4 milyon TL ödül konulduğu belirtildi.

ŞEHİTLERİN İNTİKAMI ALINDI

İçişleri Bakanlığı da öldürülen 10 teröristten bir diğerinin “Roni-Munzur” kod adlı sözde Erzurum eyalet sorumlusu Mahmut Laçin olduğunu açıkladı. Bölücü örgütün Laçin’i Nisan ayında etkisiz hale getirilen ‘Panzer Kemal’ kod adlı Medeni Sayılgan’ın yerine geçirdiği belirlendi

SAVCININ KATİLİ

Harekatla öldürülen PKK elebaşı İbrahim Çoban’ın sabıkası hayli kabarık. PKK’lı hainin 1994'te Tunceli/Mazgirt'te 6 öğretmenin şehit edilmesi, 2 sağlık memurunun kaçırılması, 1999'da Tunceli merkezde bir restoranda bombalı saldırıyla 2 kişinin yaralanması, 1999 mayısında Tunceli/Çemişgezek'te 2 korucunun şehit edilmesi, 7 Aralık 2009'da Tokat/Reşadiye'de 7 askerin şehit edilmesi olaylarına karıştığı belirlendi. Çoban'ın 31 Mayıs 2010'da Tunceli’de zıhlı araçlara ve polis noktasına silahlı saldırı düzenlenmesi, 2011’de yine Tunceli’de hala sahada top oynayan polislere yönelik eylemde komiser Cem Kerman ve öğretmen eşi Dilay Turan Kerman'ın şehit edilmesi ile 2012'de Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesi eylemlerini planlayıp saldırıların talimatını verdiği kaydedildi.

Baharda gelmiş

PKK’nın sözde kuzey saha sorumlusu ve sözde Dersim saha komutanı olan İbrahim Çoban’ın, Kandil’in talimatı üzerine bu yılın bahar ayı sonlarında kalabalık bir terörist grubu ile Türkiye sınırlarına girdiği ortaya çıktı. Örgütün Tunceli bölgesinde son bir yıl içinde 250 kayıp vermesi üzerine Kandil’in sözde Dersim saha sorumlusu ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakın köylüsü olan ‘Çetin Kombat” kod adlı Musa Çetiner’i geri çağırdığı, yerine de Çoban’ı gönderdiği öğrenildi.

  • İHA’lar buldu
    F-16’lar vurdu
  • Hakkari ve çevresindeki kırsal alanda başlatılan operasyonlar sürüyor. Dünkü operasyonlarda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Çukurca kırsalında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile tespit edilen 4 PKK’lı, dün sabaha karşı düzenlenen hava harekatı ile öldürüldü. İHA’lar ile adım adım takip edilen teröristlerin, üs bölgelerine taciz ve saldırı hazırlığında olduğu bildirildi. Konumları belirlenen teröristler, F-16 savaş uçaklarının yaptığı hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Bölgedeki operasyonlar sürerken; Van’da da PKK’dan kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. 2010’da örgüte katılan teröristin hakkında yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı.

#​Tunceli
#PKK
6 yıl önce