|

Sonunuz yakın

Güneydoğu’da sürdürülen başarılı operasyonlarla bitme noktasına gelen terör örgütü PKK, el yapımı patlayıcı ve intihar saldırılarıyla varlığını sürdürmeye çalışıyor. 400’e yakın teröristi ve üst düzey yöneticileri öldürülen PKK, Hakkari Şemdinli’de karakola bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Teröristlerin saldırısında 10’u asker 18 kişi şehit oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:29 - 10/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Hakkari Şemdinli'de PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla askerleri hedef aldı. Teröristlerin hain saldırısı dün saat 09.45'te, Şemdinli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Durak 2'nci Hudut Bölüğü önünde meydana geldi. Bölüğe yaklaşık 150 metre uzaklıkta ve günün 24 saati yol denetimi yapılan jandarma kontrol noktasında görevli askerler durdurdukları araçlarda kontrol yaparken, Şemdinli yönünden gelen kamyonete de görevli jandarma erleri biraz ilerde 'dur' ihtarında bulundu.



PKK'LILAR TACİZ ATEŞİ AÇIP DİKKATLERİ DAĞITTI


Ancak, kamyonetin durmayarak, arama ve kimlik kontrolü devam eden araçların bulunduğu noktaya hareket edince askerler ateş açtı. Tam bu sırada çevrede beliren PKK'lı teröristler da askerlere taciz ateşi açıp dikkatleri o yöne çevirirken, 'canlı bomba' terörist jandarma kontrol noktasındaki araçların arasına 'İntihar dalışı' yapıp 5 ton bomba yüklü kamyoneti infilak ettirdi.







BOMBA YÜKLÜ KAMYONET


Bomba yüklü araç havaya uçarken, çevredeki birçok araç kullanılmaz hale geldi. Patlama yerinde 6 metre derinlik ve 15 metre genişliğinde çukur oluşurken, kontrol noktasına 150 metre uzaklıktaki 2'nci Hudut Taburu'nun nizamiyesi ve binaları da hasar gördü. Saldırıda yaralılara ilk müdahaleyi yakındaki 2'nci Hudut Bölüğü'ndeki askerler yaparken, olay yerine Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'dan sağlık ekipleri ve takviye birlikler sevk edildi. Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli'deki hastanelerde de sağlık personelinin tümü göreve çağrıldı.





10'U ASKER 18 ŞEHİT ACISI


Alçak saldırıda, Er Eyüp Hacıoğlu (Malatya), Piyade Er Özkan Altınok (Adana), Jandarma Er Erkan Özdemir (Düzce), Onbaşı Evren Kara (Manisa), Uzman Çavuşlar Hasan Aydoğdu (Adıyaman), Bayram Aksu (Samsun), Ercan Bayraktar (Samsun) ve Mustafa Dobur (Kahramanmaraş) ile Asteğmen Ömer Baydilli (Elazığ) şehit oldu, 8 sivil de yaşamını yitirdi. Kalleş saldırıda 11 asker ile 16 sivil vatandaş ise yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, can kaybının artmasından endişe ediliyor.






6-7 METRELİK ÇUKUR OLUŞTU


Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Durak Karakolunun bulunduğu bölgeye bölücü terör örgütü üyelerince saat 09.45'te saldırı düzenlendi. Terör saldırısı jandarmanın yolda bulunan kontrol noktasına yapıldı. Söz konusu noktanın arkasında ise piyade birliklerinin kontrolündeki Durak Karakolu yer alıyor. Saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu, karakolun nizamiyesinde de ağır hasar meydana geldi. Saldırı sırasında yolda minibüs bekleyen vatandaşların da olduğu öğrenildi. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.





Milletimiz eğilmeyecek


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Hakkari'deki saldırıya tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan Bahçeli, Türk milletinin her gün kötü ve kahredici haberlerle sarsıldığını belirterek, “İş birlikçi ve ihanet ortaklarının oyununu bozacağız ve milletçe eğilmeyeceğiz. Terörle mücadelede ne gerekiyorsa yapılmalı, milli seferberlik ruhuyla bu musibet, bu melanet kökten, tümden, hepten bitirilmelidir" ifadelerini kullandı.



Amaçlarına ulaşamayacaklar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şemdinli'deki hain saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “ Bilinmelidir ki ülkemize, demokrasimize, birlikte barış içerisinde yaşama irademize yönelen bu saldırılarının failleri hain amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti anayasamızda belirtilen şekilde, ülkesi ve milletiyle birlik ve bütünlük içerisinde var olmaya devam edecektir. Bu acıların dinmesi, halkımızın huzura kavuşması için icra makamında olanların basiret ve sorumlulukla hareket etmesi gerekmektedir." dedi.

Şemdinli şehidinin son paylaşımı yürekleri dağladı


#Hakkari
#Şemdinli
#Durak Jandarma Karakolu
#PKK
#Bombalı saldırı
8 yıl önce