|

Talimat değil duaymış

“Paralel Yapı” soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren eski hakimlerden Metin Özçelik, iddianamede talimat olduğu belirtilen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in sözlerini dua olarak gördüğünü söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:33 - 20/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Kamikaze hakim Gülen’i savundu
Kamikaze hakim Gülen’i savundu

“Paralel Yapı” soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer, Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandıkları davada teröristbaşı Fetullah Gülen’i savundu.

KENDİLERİ İÇİN HAKMIŞ!

Duruşmada esas hakkındaki savunma yapan Metin Özçelik, bu dosyadan ceza alması halinde kararı temyiz edeceklerini, Anayasa Mahkemesine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceklerini yargılamanın başında dile getirdiğini ve bunun kendileri için bir hak olduğunu ifade etti. Özçelik, FETÖ’nün terör örgütü olduğuna ilişkin unsurların kendisiyle ilgili suç tarihinde oluşup oluşmadığına bakılması gerektiğini söyledi.

DELİL YOK SAVUNMASI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in daha önce yargılandığını ve beraat ettiğini aktaran Özçelik, iddianamede talimat olduğu belirtilen sözlerini kendisinin bir dua olarak gördüğünü, bunun da kendisine ulaştığına dair delil bulunmadığını ileri sürdü.

#FETÖ
#Paralel yapı
7 yıl önce