|

Teröriste ilk yardım askerden

Irak’ın kuzeyinde sınırın sıfır noktasında çıkan çatışmada bir PKK’lı yaralı olarak ele geçirildi. Teröriste ilk müdahaleyi askerler yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:14 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkançatışmada yaralanan PKK'lıya ilk yardımı askerler yaptı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Derecik Umurlu Kalmış Tepe ve Gedik Tepe bölgesinde bulunan güvenlik güçlerine, Irak'ın kuzeyinden havan ve diğer silahlarla tacizlerde bulunulması üzerine dün sınırın sıfır noktasına operasyon düzenlendi. 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı ve 3'üncü Dağ Komando Tabur Komutanlığı'nın personeliyle korucuların da katıldığı operasyonlarda, Zeti kuzeybatısı Sare Batin Tepe bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle sıcak temas sağlandı.



HASTANEYE SEVK EDİLDİ


Çıkan çatışmada 1 terörist, yanındaki 2 kaleşnikof piyade tüfeği ve 5 el bombasıyla yaralı olarak ele geçirildi. Yaralı teröriste, ilk müdahale askerler tarafından yapıldı. PKK'lı daha sonra hastaneye kaldırıldı. TSK'dan yapılan açıklamada ayrıca bugüne kadar Şemdinli'de toplamda 65, Hakkari'de ise 511 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Öte yandan belirtilen aynı tarihte Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nın personeli tarafından, Yüksekova Hisar Dağı bölgesinde, sınıra sıfır noktasında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından hazırlanan el yapımı patlayıcıların bulunarak, imha edildiği kaydedildi.


#PKK
#Şemdinli
8 yıl önce