|

Üç yıl oldu Eren

Bugün 11 Ağustos. Eren’in şehadetinin 3’üncü yıldönümü. Acısını “Bir de bana sorun o 3 yıl nasıl geçti?” diye özetleyen Ayşe anne, hala Eren’i beklediğini anlattı: Kapıyı kilitleyenlere kızıyorum. ‘Kilitlemeyin, yavrum gelecek. Eren yaralıdır, kollarını kaldırıp da kapıyı açamaz’ diyorum.

Haber Merkezi
01:00 - 11/08/2020 Salı
Güncelleme: 22:30 - 10/08/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
“Şehit Eren Bülbül” ismi cadde, sokak, park ve okullarda yaşatılıyor. Ayşe Bülbül, oğlunun şehadetinin ardından doğan erkek torununa “Eren”, kız torununa da “Ceren” ismini verdiklerini söyledi.
“Şehit Eren Bülbül” ismi cadde, sokak, park ve okullarda yaşatılıyor. Ayşe Bülbül, oğlunun şehadetinin ardından doğan erkek torununa “Eren”, kız torununa da “Ceren” ismini verdiklerini söyledi.

Trabzon Maçka kırsalında, 11 Ağustos 2017’de PKK’lı teröristlerle sağlanan sıcak temasta şehit düşen 15 yaşındaki Eren Bülbül, ölümünün üçüncü yılında rahmetle anılıyor. Bülbül, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde hayatını kaybetmiş, aynı çatışmada iki çocuk babası J.Ast.Bçvş. Ferhat Gedik de şehit olmuştu. Eren’in ölümünden bir süre önce sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafı ile “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” sözü hafızalara kazındı. Tüm Türkiye bu paylaşıma, “İyi ki varsın Eren” sözleriyle karşılık verdi.



BİN YIL GEÇSE UNUTULMAZ

Şehit Eren’in Türk bayraklarıyla donatılan kabri ziyaretçi akınına uğrarken, gözü yaşlı ailenin acısı ise tazeliğini koruyor. Allah’tan kimseye evlat acısı yaşatmamasını dileyen Ayşe Bülbül, Eren’in fotoğrafı ve şehit olmadan 2 gün önce yaylada çalışırken giydiği gömleğine sarılarak gözyaşı döktü. Acılı anne, “Alıyorum fotoğrafını, gömleğini, yatıyorum onlarla, belki rüyama gelir diye. 3 yıl geçti. Bir de bana sorun ki o 3 yıl nasıl geçti? Eren’in acısı bin yıl geçse bitmez. Çektiği yokluklar, çileler, sefaletler çoktu, ben onları ölsem unutmam” dedi.



TÜM TÜRKİYE’NİN ACISI OLDU

“Ben bir Eren kaybettim ama binlerce Eren’im oldu” diyen Ayşe anne, şehit oğlunun kabrini ziyaret edenlerin, acısına ortak olduklarını söyledi: “Şehit yavrum tüm Türkiye’nin acısı oldu. Yavrumu unutmayan herkesten Allah’ım binlerce kez razı olsun. Yavrumun şehitliğinden gurur duyuyorum ama üzüntüsü de çok büyük. Evde çocuklar kapıyı kilitlediğinde onlara kızıyorum. Ben hala Eren’i bekliyorum. Çocuklara ‘Kapıyı kilitlemeyin, benim yavrum gelecek, Eren yaralıdır, kollarını kaldırıp da kapıyı açamaz’ diyorum. Hala hayal gibi.”

Kanı yerde kalmadı

  • Eren Bülbül ve J.Ast.Bçvş. Ferhat Gedik’in şehit edildiği saldırının faili, kırmızı listede aranan “Zeynel” kod adlı terörist Mehmet Yakışır ile “Rodi” kod adlı PKK’lı Levent Dayan 15 Temmuz 2018’de Gümüşhane Kürtün’de ölü ele geçirildi. 31 Mayıs 2018’de Giresun Güce’deki operasyonda da gri listede aranan teröristler “Soreş” kod adlı Barış Coşkun ve “Berhudan” kod adlı Bedrettin Çeliker öldürüldü.
#Eren Bülbül
#Şehit
#Trabzon
4 yıl önce