|

‘Üst düzey’ çöküş

1 Ocak-19 Eylül tarihleri arasında PKK’nın 66’sı aranan listesinde bulunan toplam 91 elebaşı etkisiz hale getirildi. 11’i kırmızı listede yer alan bu teröristlerin başına konulan ödüllerin toplamı 73 milyon TL olarak kayıtlara geçti. Eylül’ün ilk 19 günü 9 elebaşı öldürüldü.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 03:45 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Hava ve kara operasyonlarıyla PKK'ya hem personel, hem de lojistik anlamda büyük darbe vuruldu.
Hava ve kara operasyonlarıyla PKK'ya hem personel, hem de lojistik anlamda büyük darbe vuruldu.

Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen mücadele hız kesmiyor. Savunma sanayiinde yüzde 20'den yüzde 65'lere çıkan yerli üretim ve millileşme, terörle mücadele ve elebaşlarının tek tek öldürülmesinde başarıyı da beraberinde getirdi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine önceki gün düzenlenen hava harekatında üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki 3 teröristin daha öldürüldüğü kaydedildi. Son dönemdeki hava ve kara operasyonlarıyla PKK'ya hem personel, hem de lojistik anlamda büyük darbe vuruldu.

73 MİLYON TL ÖDÜL

Hakkari, Bitlis, Tunceli, Şırnak ve Diyarbakır kırsalı başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle sınır ötesinde yoğun şekilde yürütülen operasyonlar, PKK içindeki çöküşü hızlandırdı. 1 Ocak-19 Eylül tarihlerinde 66'sı İçişleri Bakanlığı’nın Terörden Arananlar Listesi'nde yer alan 91 sözde 'üst düzey' elebaşı etkisiz hale getirildi. Bunlardan 11'inin kırmızı, 6'sının mavi, 5'inin yeşil, 6'sının turuncu, 38'inin de gri listede arandığı belirlendi. Bu teröristlerin başına konulan ödüllerin toplamı ise 73 milyon TL olarak kayıtlara geçti.

19 GÜNDE 9 ELEBAŞI

Güvenlik güçleri tarafından 1-19 Eylül tarihleri arasında "kırmızı" listedeki "Bager Andok" kod adlı Fatih Özden, "yeşil" listedeki "Haki" kod adlı Deniz Yüksel, "turuncu" listedeki "Ali Gever" kod adlı Murat Akdoğan, "gri" listedeki "Baran Dersim" kod adlı İrfan Gerçek, "Şervan Çevlik" kod adlı Fırat Dağdelen, "Leheng Dersim/Adil" kod adlı Merdan Rüştü Ovalıoğlu, Nurettin Canan, Sabri Kartal ile sözde örgüt yöneticisi "Mazlum Pling" kod adlı Abdülhamit Özbahçeci etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerin başına konulan ödüllerin toplamı ise 7,1 milyon TL olarak kayıtlara geçti.

#PKK
#Terör
#Operasyon
6 yıl önce