|

Yüksekova didik didik

Yüksekova’daki operasyonların tamamlanmasının ardından bölgenin tamamen teröristlerden temizlenmesi için yapılan operasyonlar sürüyor. Dağlarda didik didik PKK’lı arayan Mehmetçik, yolların daha güvenli hale gelmesi için de büyük çaba harcıyor. Her taşın altında bomba aranıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:35 - 17/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

Hakkari ve çevresinde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar devam ederken, Mehmetçik ise dün sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların daha güvenli seyahat etmeleri için yollarda patlayıcılara karşı arama tarama çalışması yapıyor. Yüksekova'daki operasyonların tamamlanması ve kısmi olarak sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, bölgenin tamamen teröristlerden temizlemek için yapılan operasyonlar ise sürüyor.



70 KM'LİK ALANDA BOMBA ARAMASI


Dağlarda didik didik PKK'lı arayan Mehmetçikler, yolların daha güvenli hale gelmesi için de büyük çaba harcıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren yollara çıkan Mehmetçikler, Van, Hakkari ve Yüksekova karayolunda yaklaşık 70 kilometrelik alanda mayın arama tarama çalışması yapıyor. Halkın ve askeri konvoyların daha güvenli yollarda seyahat etmesi için yapılan uygulama, Jandarma Özel Harekat timleri tarafından yürütülüyor. Yollarda ve yol kenarlarındaki şüpheli noktalar ise sinyal kesici jammerler eşliğinde titizlikle kontrol ediliyor.



Bu arada Yüksekova'da 1 PKK'lı kadın terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, ”Bölücü terör örgütünün faaliyet gösterdiği kırsal alandan kaçan 1 bayan bölücü terör örgütü mensubu 16 Haziran 2016 günü saat 14.00 sıralarında Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” denildi.


#PKK
#Yüksekova
#Terör operasyonları
8 yıl önce