|

Zap hayat getirdi

Yıllardır adı terörle anılan, kötü şöhreti yüzünden doğal güzellikleri, kendine özgü tarım ürünlerini Türkiye ve dünyaya tanıtamayan Hakkari’nin Çukurca ilçesine Zap Projesi ile hayat geldi.

Şahin Şen
04:00 - 18/03/2019 الإثنين
Güncelleme: 00:19 - 18/03/2019 الإثنين
Yeni Şafak
Temel Ayca, geliştirdiği Zap projesi ile Çukurca’ya can suyu verdi.
Temel Ayca, geliştirdiği Zap projesi ile Çukurca’ya can suyu verdi.

18 ay önce ilçeye kaymakam ve belediyeye kayyum olarak atanan Temel Ayca, geliştirdiği Zap projesi ile Çukurca’ya can suyu verdi. İlçede üretilen susam, tahin, kuru üzüm, kuru dut, pirinç, buğday, ceviz, mısır, maş fasulyesi, incir ve pestil Zap markası altında Türkiye ve dünya pazarına satılmaya başlandı.

KADINLAR ÜRETİYOR

İlçede yaşayan vatandaşları tarım ve hayvancılığa teşvik eden proje kapsamında, yöresel ürünlerin Zap markası altında satışa sunulduğu, içinde Zap Sofrası restoranının da bulunduğu Kaymakamlığa bağlı Aile Destek Merkezi açıldı.


Merkezin içinde yöresel ürünlerin satışı yapılırken, Çukurca Halk Eğitim Merkezinde eğitim gören kadınların el emeği ile işledikleri çanta, hediyelik eşya, tablo el dokuması yöresel kıyafet ve kilimler de satışa sunuldu. Yöresel lezzetlerin sunulduğu Zap Sofrası’nın bulunduğu komplekste, Zap markasının üretim tesisleri de bulunuyor.

#Zap
#Hakkari
٪d سنوات قبل