|

Göğüs kanseri muayenesinde bir ilk

Bursa Nilüfer Belediyesi, göğüs kanseri konusunda önemli bir projeyi hayata geçirdi. Bir ilk olan “kendi kendine göğüs muayene modeli" kadınlara tanıtıldı.

Yeni Şafak
15:03 - 8/02/2016 Monday
Güncelleme: 13:13 - 8/02/2016 Monday
IHA

Nilüfer Belediyesi, Dünya Kanser Gününde önemli bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Genel Cerrahi ve Kanser Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Erol Aksaz'ın yaptığı “kendi kendine göğüs muayene modeli" Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi ve Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey'in katıldığı toplantıda kamuoyuna tanıtıldı.



“Bir kez dokun" sloganıyla hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısında konuşan Bozbey, “kendi kendine göğüs muayene modeli"nin hem halkın bilinçlenmesi, hem de erken teşhis açısından önemli olduğunu vurguladı. Nilüfer Belediyesi'nin koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik çalışmalarda Türkiye'de her zaman örnek olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, “Her yıl milyonlarca ölüme sebep olan ve pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığa karşı toplumu bilgilendirmek yöneticilerin sorumluluğu. Biz de dünyada ve ülkemizde görülen en önemli sağlık sorunlarından biri olan göğüs kanseri konusunda halkımızı bilinçlendirmek, erken teşhis edilmesini sağlamak için böyle bir projede yer aldık" dedi.



"Göğüs kanserini hekimler değil, kadınlar yenecek"


Bozbey, “Kendi kendine göğüs muayenesi 20 yaşından sonra her kadına her ay tavsiye ediliyor. Biz de projemizin adını 'bir kez dokun' olarak belirledik. Arzumuz hiç olmazsa kadınlara bir kez bile olsa muayeneyi yaptırmak. Günümüzde göğüs kanserini hekimler değil kadınlar yenecektir. Destek olun, farkında olun, bir kez dokunun diyoruz" diye konuştu.



Genel Cerrahi ve Kanser Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Erol Aksaz, “Ülkemizde göğüs kanseri sıklığında son 20 yıl içinde yaklaşık iki buçuk kat artış söz konusu. Hastalığı tamamen engellemek mümkün değil ama erken teşhis konulan vakalarda çok güzel başarılı sonuçlar almak söz konusu. Erken teşhis hayat kurtarır" dedi.


#göğüs kanseri
#kanser
#kendi kendine
#muayene
#modeli
#Nilüfer Belediyesi
#Mustafa Bozbey
8 years ago