|

iPhone X Türkiye fiyatı ne kadar? Apple iPhoneX ne zaman satışa çıkacak?

Apple'ın geçtiğimiz ay tanıtımını yaptığı iPhone X modelinin Türkiye fiyatı merak ediliyor. Apple'ın yeni modelleri Türkiye'de 13 Ekim'de ön siparişe açılacak. iPhone X'in satışa çıkacağı tarihi ve fiyatı hakkındaki bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte iPhoneX ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Yeni Şafak
21:17 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 22:25 - 13/10/2017 Cuma
Diğer
​iPhone X Türkiye fiyatı ne kadar? Apple iPhoneX ne zaman satışa çıkacak?
​iPhone X Türkiye fiyatı ne kadar? Apple iPhoneX ne zaman satışa çıkacak?
Amerikalı teknoloji devi
Apple
'ın yeni modeli i
Phone X
'in Türkiye'de satışa çıkacağı tarih merak ediliyor. Apple'ın yeni model telefonları iPhone 8/iPhone 8 Plus ve iPhone X'in çıkış tarihleri ve fiyatlandırmasıyla ilgili bilgileri yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Apple'ın tepe seviye modeli
iPhone X'in Türkiye'deki fiyatı
nın ne kadar olacağı henüz belli olmasa da, ABD satış fiyatını baz alarak TL fiyat tahmini yapmak pek zor olmuyor. Ülkemizde 13 Ekim'de ön siparişe açılacak olan yeni iPhone modellerinin genel satışa çıkış tarihi ise 20 Ekim 2017 olarak açıklandı. İşte Apple'ın tepe seviye modeli iPhone X hakkında her şey.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus; uzay grisi, gümüş rengi ve yepyeni altın rengi seçenekleriyle, artırılmış 64 GB ve 256 GB kapasiteli modeller şeklinde, 699 ABD Doları (ABD) fiyatla, Apple.com ve Apple Store’larda ve ayrıca Apple Yetkili Satıcıları ve seçkin iletişim operatörlerinde bulunabilecek (fiyatlar değişiklik gösterebilir).

Farklı renklerde deri ve silikon kılıflar dahil olmak üzere Apple tarafından tasarlanan aksesuarlar 169 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Renk uyumlu metalik Lightning Dock’lar ise 229 TL fiyatla satışa sunulacak.

Apple’dan iPhone 8 veya iPhone 8 Plus satın alan tüm müşteriler mail kurulumunu, App Store’da yeni uygulamaların gösterilmesini ve daha fazlasını içeren, iPhone’larını özelleştirmelerine yardımcı olacak ücretsiz Kişiye Özel Kurulum’dan Apple Store’larda veya online olarak yararlanabilir.

iPhone 8 64 GB : 4.149 TL

iPhone 8 256 GB : 4.949 TL

iPhone 8 Plus 64 GB 4.699 TL

iPhone 8 Plus 256 GB : 5.499 TL

iPhone X fiyatı ne kadar olacak?

Apple, yeni nesil telefonu iPhone X'i tanıtımında fiyatını 999 dolar olarak belirledi. Aynı tanıtımda verilen iPhone 8 fiyatını baz alarak iPhone X fiyatı hakkında bir tahmin yapılabilir. Tabii en yakın fiyatı olan iPhone 8 Plus 256 GB fiyatına bakmak lazım. iPhone 8 Plus 256 GB ABD satışı 949 dolar. Buna karşılık Türkiye satış fiyatı ise 5.499 TL.


iPhone X 64 GB modeli Amerika'da 999 dolar gibi bir fiyatla satışa çıkıyorsa Türkiye'de bu modelin satış fiyatı 5.799 TL veya yukarı çıkabilir. Aynı modelin 256 Gb modeli ise 1149 dolar ABD satışı iken Türkiye'de 6.659 TL kadar olabilir.


iPHONE X TÜRKİYE'DE NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

iPhone X fiyatı da kadar Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak merak ediliyor. Apple tarafından açıklanan iPhone X ön sipariş tarihi 27 Ekim. Maalesef Türkiye bu ülkelerin arasında yer almıyor. 27 Ekim'de ön sipariş alınan iPhone X'in raflarda yerini 3 Kasım'da alacağı söylenmişti. Bu durumda Türkiye'de satışa çıkması Kasım sonu veya Aralık başını bulması içten bile değil. iPhone X, bu fiyatlarla Türkiye'de ne kadar rağbet görecek ileride göreceğiz.


iPHONE 8’E BEKLENEN İLGİ OLMADI

Apple iPhone X ile dünyayı sallarken ürünün gölgesinde kalan iPhone 8 dün ABD dahil dünyanın 55 ülkesinde satışa çıktı. iPhone 8 için mağazaların eski modellerde olduğu gibi kalabalık olmadığı gözlendi. San Fransisco Union Square'deki Apple mağazasında sadece 80 kişinin kuyrukta olduğu görüldü. Reuters'ın haberine göre Sidney George Street'teki Apple mağazasının önünde mağaza açılmadan sadece 30 kişi kuyruğa girmişti. İphone 8'in beklenen ilgiyi görmemesi şirket hisselerine de yansıdı. Cihazın tanıtıldığı 12 Eylül tarihinden bu yana Apple hisseleri yüzde 6.3 değer kaybederek 161 dolardan satılmaya başlandı. İphone 8'i Sidney'de alan ilk kişi olmak için 11 gündür kuyrukta olan Mazen Kourocuhe, “8, 7'ye çok benziyor. Cihaz 4K çekim yapabiliyor. Çok da yeni özellikleri yok” diye konuştu.



#iPhone
#Apple
#iPhone X fiyatı
#iPhone 8
#Çıkış tarihi
7 yıl önce