|

Ezan başlayınca yemeyi bırakın

Ramazanda “Alo Fetva” hattına vatandaşların en çok ezan okunduktan sonra yemeğe devam edilip edilmeyeceğiyle ilgili sorular geldiğini söyleyen İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, ezanla birlikte yeme içmenin bırakılması gerektiğini belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:51 - 28/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz
İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz

İstanbul Müftülüğü’nün Nuruosmaniye Camisi’ndeki ek hizmet binasında kadın ve erkek olmak üzere iki ayrı birim halinde hizmet veren “Alo Fetva” hattı yılın en yoğun günlerini yaşıyor. Ramazanın yaklaşmasıyla artan yoğunluk bugünlerde zirveye çıkarken, bu yıl Ramazanın ilk haftasında “Alo Fetva” hattına en çok oruç ve zekat soruları soruldu.

TEMKİN PAYI KALKTI

Vatandaşlardan gelen sorularla ilgili bilgi veren İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, vatandaşların en çok ezan okunduktan sonra su içmek ve yemek yemeğe devam edilip edilemeyeceğini merak ettiğini kaydetti. Eski yıllarda imsak vakti için temkin payı olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Diyanet eskiden beri uygulanan temkin payını kaldırdı bu sene. Temkin ortadan kalkınca uzun zamandır temkini kullanmaya alışmış insanlar, yemeğe devam ediyor. Başkanlığımız bu konuda uyarıda bulundu. Ezan başlayınca yemeyi bırakın şeklinde.”

Fetva kişiye özgüdür


İstanbul Müftüsü Yılmaz, televizyon kanallarında yayınlanan Ramazan programlarında vatandaşların dini sorularına cevap verildiğini belirterek, “Televizyonda netameli sorulara cevap verilmesi riskli bir durum. Fetva kişiye özgüdür. Ama televizyonda birine olur, birine olmaz derseniz hem hoca hem de İslam tartışma konusu olur. Geneli ilgilendiren sorunların cevaplandırılmasında ise sıkıntı yok” dedi.

#Hasan Kamil Yılmaz
6 yıl önce