|

Gönül sofrası Makedonya’da

Eyüpsultan Belediyesi gelenekselleşen Balkan iftarlarına bu sene de devam etti. Makedonya’nın Gostivar ve Kalkandelen şehirlerinde kurulan gönül sofralarına 2 bin 500 kişi katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2018 Cuma
Güncelleme: 03:49 - 1/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Gönül sofrası Makedonya’da
​Gönül sofrası Makedonya’da

Eyüpsultan Belediyesi’nin “Balkan İftarları” devam ediyor. Bu Ramazanda da Evlad-ı Fatihan yurdu Makedonya’nın Gostivar ve Kalkandelen (Tetovo) şehirlerinde gönül sofraları kuruldu. İlk olarak Gostivar’da 2 bin kişilik iftar verildi. Ardından Kalkandelen’de bulunan ve tarihi 1538’e kadar uzanan, 500 yıllık Harabati Tekkesi’nde bin 500 kişi iftarda bir araya geldi.

SELAMLAR GETİRDİM

Başkan Remzi Aydın iftar öncesi yaptığı konuşmalarda şunları söyledi: “Sizlere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, Eyüp Sultan’dan selâmlar getirdim. Bizi kırmadığınız için, siz değerli kardeşlerime, Gostivar ve Tetovo müftülüklerimize çok teşekkür ediyorum. Balkanlar bizim her zaman gönül coğrafyamız olmuştur, kalbimizin en mutena köşelerindendir ve vücudumuzdan adeta bir parçadır. Bu birlikteliğimizi, dostluğumuzu, kardeşliğimizi devam ettireceğiz.” Konuşmaların ardından iftar sofralarında eller semaya açılarak Balkanlarda ve tüm dünya Müslümanlarının birliği, beraberliği, huzuru için dualar edildi, ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı.

#Makedonya
#Gönül sofrası
6 yıl önce