|

Torunlar bayramda konteynere gelecek

Depremzedelerin önemli bir bölümü bayrama konteynerlerde girecek. Kahramanmaraş Pazarcık’taki konteyner kentte yaşayan 70 yaşındaki Yaşar Cevher, “Torunlar bu sene konteynere gelecekler. Çarşıya gidip onlara oyuncak, şeker alacağız" dedi.

Esmanur Hangül
04:00 - 20/04/2023 Perşembe
Güncelleme: 04:30 - 20/04/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Konteyner kentte bayram hazırlığı.
Konteyner kentte bayram hazırlığı.

Konteyner kentin sakinleri buruk da olsa Ramazan Bayramı'na hazırlanıyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki konteyner kentlerde kalanlar, yakınlarını ağırlamak için bayramı bekliyor. Yukarı Pazarcık Geçici Konaklama Merkezi'ndeki konteyner kentin sakinlerinden emekli memur 70 yaşındaki Yaşar Cevher, depremde evinin yerle bir olduğunu söyledi. Depremin hemen ardından eşi ile önce çadıra, ardından da konteynere yerleştirildiklerini belirten Cevher, heyecanla bayramı beklediklerini vurgulayarak, "Eskiden torunlar bayramlarda evimize ziyaretimize gelirdi, şimdi bu sene konteynere gelecekler. Çarşıya gidip torunlara oyuncak, şeker alacağız." dedi. 76 yaşındaki Mıstık Beliktaş ise "Depremde evim zarar gördü. Bayramda çocuklar, gelinler, torunlar gelecek. Onlar gelecek diye heyecan var. Konteynerde yalnız yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Eski bayramlar gibi olmaz

Malatya'da AFAD koordinasyonundaki Teknokent Geçici Konaklama Merkezi'ndeki konteynerlerde kalan yaşlılardan 83 yaşındaki İbrahim Keser, eşi ve bir kızıyla konteynerde yaşadığını söyledi. Diğer iki evladından birinin İstanbul'da, diğerinin Malatya'da yaşadığını ve 6 torunu olduğunu belirten Keser, "Depremden sonra hısım ve akrabalar dağıldı, her birimiz farklı yerlerdeyiz. Çocuklar ve torunlar kısmet olursa bayramlaşmaya bu konteyner kente gelecek. Elimizden geldiğince, gücümüzün yettiği ölçüde onlara çeşitli ikramlarda bulunacak, ağırlayacağız." diye konuştu. Eşiyle konteynerde kalan 62 yaşındaki Bayram Akbal, Malatya'daki farklı mahallerde yaşayan 5 çocuğu ile 6 torunu bulunduğunu söyledi. Akbal, "Bayramda hepsi buraya gelip elimi öpecekler. Biz de Allah ne verirse onlara ikram edeceğiz ama burada eski bayramlar gibi olmaz" ifadelerini kullandı. Depremzede 72 yaşındaki Alaaddin Bülbül, evinin ağır hasarlı olduğunu ve yaklaşık bir aydır eşiyle konteyner kentte yaşadığını söyledi. Bülbül, 6 evlat ve 21 torun sahibi olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Hasarlı olan evimiz bahçeliydi, her şeyimiz vardı. Eşim, torunlarıma baklavalar açardı, sütlaçlar yapardı. Anneannelerinin yemeklerini beğenerek yerlerdi. Bu bayram buradayız. Bu bayramda ikramları çocuklar ile torunlar getirecek. Biz de elimizden gelince ikramlar yapacağız."

Bayramlıklarına kavuştular

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitülerince deprem bölgesindeki çocuklar için üretilen bayramlık hediyelerin 12 bin çocuğa ulaştırıldığını söyledi.




#Bayram
#Deprem Bölgesi
#Konteynerkent
1 yıl önce