|

Türkiye’den Gazze’ye milyon dolarlık yardım

Türkiye’de başlatılan kampanya ile toplanan 1,2 milyon dolarlık hibe Gazze’ye gidecek. En az 165 bin Filistinli hasta ve yaralıya ihtiyaç duyulan tedavi sağlanacak, dolaylı olarak da 350 binden fazla insan bu yardımdan faydalanabilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 03:19 - 29/05/2018 Salı
Yeni Şafak
1,2 milyon dolarlık hibe Gazze’ye gidecek.
1,2 milyon dolarlık hibe Gazze’ye gidecek.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Birleşmiş Milletler'in (BM) Gazze'ye acil tıbbi yardım çağrısına karşılık vererek, Türkiye'de başlatılan kampanya ile toplanan 1,2 milyon dolarlık hibeyi Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) teslim etti.

AFAD'ın 1,2 milyon dolarlık yardımı, Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosluğu Geçici Maslahatgüzarı Erman Topçu ile DSÖ'nün Gazze Temsilciliği Müdürü Dr. Mahmud Dahir arasında, başkonsolosluk rezidansında imzalanan hibe anlaşmasının ardından Gazze'ye gönderildi. Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu Geçici Maslahatgüzarı Topçu, Gazze sınırında yaşanan olaylardan sonra BM’nin acil yardım çağrısında bulunduğuna vurgu yaptı. Topçu, “BM sahadaki durumun herhangi bir medeni ülkenin altından kalkamayacağı seviyede olduğuna işaretle uluslararası toplumun desteğini talep etti. Biz de bu çağrıya hemen yanıt vererek, AFAD yoluyla bu 1,2 milyon dolarlık çağrının tamamını karşılayacağımızı DSÖ’ye bildirmiştik” ifadelerini kullandı.


YÜZ BİNLERCE İNSAN FAYDALANACAK

Topçu 1,2 milyon dolar değerindeki yardımın yapılan anlaşmayla DSÖ'ye teslim edildiğini belirterek, "Bu yardımımız kapsamında en az 165 bin Filistinli hasta ve yaralıya ihtiyaç duyulan tedavi sağlanacak. Dolaylı olarak da 350 binden fazla insan bundan faydalanabilecek. Bu yardım, sahada en çok ihtiyaç duyulan hususlardan bir tanesini karşılamış olacak" dedi.

#Gazze
#Türkiye
#Yardım
6 yıl önce