|

TVNET Ramazan'a Endülüs'te veda etti

Türk televizyonlarında ilk kez Ramazan’da 30 gün boyunca Kudüs’ten özel yayınlar yapan TVNET, bu yıl Ramazan kamerasını Endülüs’e kurdu. Endülüs sokaklarında okunan ezan sesleri, İstanbul'un ezan seslerine karışırken iftar sofraları Gırnata'da kurulup Kurtuba'da açıldı.

19:24 - 3/06/2019 Pazartesi
Güncelleme: 21:09 - 3/06/2019 Pazartesi
Tvnet
TVNET, bu yıl Ramazan kamerasını Endülüs’e kurdu.
TVNET, bu yıl Ramazan kamerasını Endülüs’e kurdu.

Bugünün İspanya'sı ile Portekiz'i ve de Fransa'nın Bordo-Marsilya hattının güneyini içine alan bölge İberya veya İber Yarımadası olarak anılır.

Bu toprakların Müslümanlarca fethi 'ilk İslam fetihleri'nin son halkasını teşkîl eder Endülüs, artık kaybedilmiş de olsa bu bölge İslam tarihinde oldukça önemlidir.

Endülüs'ten unutulmayacak yayın

Farklı din, dil ve ırktan milletlere ev sahipliği yapan Endülüs, kendine has coğrafî, siyasî, askerî, toplumsal, kültürel ve medenî özellikleriyle, birbirine karşı saygı ve hoşgörü çerçevesinde bir arada yaşama sanatının en güzel örneğidir.

Böylesine kadim bir coğrafya, Ramazan ayı boyunca Türk televizyonlarına konuk oldu.

Geçtiğimiz yıl TVNET kameraları Kudüs'teydi

Geçtiğimiz yıl Kudüs’te ezan seslerini ekranlara taşıyan TVNET, İstanbul’da okunan ezanın sesini ise Zeytindağı’nın ışıklarıyla dinletmişti seyircisine. Filistin’den yaptığı yayınlar ile bir ilki gerçekleştiren TVNET, bu yıl Ramazan kamerasını Endülüs’e kurdu.

Ramazan boyunca TVNET ekranlarında yayınlanan “Endülüs'te Ramazan” programının tekrarı TVNET'in Youtube sayfasından bölüm bölüm yeniden izlenilebilecek.



#TVNET
#Endülüs
#Yayın
5 yıl önce