|

Seçim 2019 | Rize Güneysu Yerel Seçim Sonuçları - CANLI

Seçim 2019 Rize Güneysu seçim sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlarında hangi parti öne geçti Rize Güneysu ilçesinde partilerin oy oranları, canlı seçim sonuçları ve sandık sonuçları. Rize Güneysu belediye başkanlığı seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 16:09 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Rize Güneysu Yerel Seçim Sonuçları
Rize Güneysu Yerel Seçim Sonuçları

Seçim 2019 yerel seçim sonuçları Rize Güneysu ilçesinde son durum ne? Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan yerel seçimlerde Rize Güneysu seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Rize Güneysu ilçesinde seçim sonuçları belli olmaya başladı. Tüm seçmenlerin merak ettiği Rize Güneysu ilçesinde kim belediye başkanı oldu? İşte tüm detaylarıyla Rize Güneysu canlı yerel seçim sonuçları sayfamız!

RİZE

TÜİK verilerine göre Rize'nin nüfusu 2018 yılı itibariyle 348.608'dir.

Rize, Türkiye'nin kuzeydoğusunda yer alan ve Karadeniz'e sahili olan bir il. Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Rize'nin Batısında Trabzon, Doğusunda Artvin, Güneybatısında Bayburt, Güneyinde Erzurum illeri bulunur. Türkiye'nin en çok yağış alan ilidir. En önemli ürünü çay olan Rize'de kivi meyvesi yetiştiriciliği de başlamış durumdadır. Fakat kivi üretimi fazla olmadığı için ancak şehrin kendi ihtiyacını karşılar.

Rize'de yaz mevsimi ılık geçer. Sonbahar ve kış mevsimleri ise yağışlı geçer. Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Rize, bölgenin en karakteristik özelliklerini gösterir. Anadolu'nun diğer bölgelerinden coğrafi yapısıyla olduğu gibi kültürel yapısı ile de ayrılır. Dik yamaçlı vadileri, zirvelere ulaşılabilir dağları, buzul gölleri, zümrüt yeşili yaylaları, tarihi kemer köprüleri ve kaleleri, coşkun akan dereleri ile çok özel bir turizm beldesidir.

Osmanlı döneminde liman, nahiye ve kaza merkezi olarak önemini korumuştur. 1640 yılında buraya gelen Evliya Çelebi, Rize’den şöyle söz etmiştir: “Trabzon’a bağlı deniz kıyısında bahçeli güzel bir yerdir”. Osmanlı döneminde Batum Kalesi muhafızı Tuzcuoğlu Memiş Ağa (1814-1817) ve Trabzon ağalarının isyanı (1835) gibi isyanlar olmuş ve bastırılmıştır. Rize 19. yüzyılda önemli bir kaza merkezidir. Berlin Antlaşması ile (1878) Lazistan sancağının merkezi olan Batum Rusya’ya bırakılınca Rize Trabzon Vilayetine bağlı sancağın merkezi olmuştur.

#Rize Güneysu Seçim sonuçları
#Rize Güneysu seçim 2019
#yerel seçim Rize Güneysu 2019
#seçim sonuçları Rize Güneysu
#Rize Güneysu belediye başkanlığı seçim sonuçları
#Rize Güneysu yerel seçim sonuçları 2019
5 yıl önce