|

5'i bir yerde

Grekoromen 130 kiloda Rıza Kayaalp, Ukraynalı Chernetsky'yi tuşla yenerek üst üste 5., kariyerinde 6. kez Avrupa Şampiyonu oldu. 98 kiloda Cenk İldem ise Avrupa Üçüncüsü olarak bronz kazandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2016 Pazar
Güncelleme: 07:51 - 13/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde 130 kiloda Rıza Kayaalp, şampiyon olarak ülkemize altın, 98 kiloda Cenk İldem ise bronz madalya kazandırdı. Letonya'nın başkenti Riga'daki şampiyonada finalde Ukraynalı rakibini tuşla mağlup eden milli güreşçimiz Kayaalp, üst üste 5., kariyerinde ise 6. kez Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı. İlk turda Bulgar Lyubomir Dimitrov'u 14-0 yenerek çeyrek finale yükselen 130 kilo güreşçimiz, Rus Vitalii Shchur'u 3-1 devirerek yarı final bileti aldı. İsveçli Johan Magnus Euren'i de 4-2 mağlup eden Kayaalp, adını finale yazdırdı. Finalde Ukraynalı Oleksandr Chernetsky'yi tuşla mağlup etti. İki tarafında temkinli başladığı ilk yarı puansız geçti. İkinci yarıda künde girişimine kontra atakla karşılık veren Rıza Kayaalp, durum 2-2 iken rakibini bastırıp tuşladı ve altın madalyananın sahibi oldu.



CENK İLDEM'DEN BRONZ MADALYA


98 kiloda Cenk İldem, ilk turda Estonyalı Arusaar'a 4-2, çeyrek finalde Gürcü Revazi Nadareishvili'yi 7-0 ile geçti. Türk güreşçi yarı finalde Ermeni Artur Aleksanyan'a 6-2 yenilerek, final şansını kaybetti. İldem üçüncülük maçında Ukraynalı Dimitriy Timchenko ile karşılaştı. İlk devreyi 3-1 önde bitiren İldem, ikinci devrede 6-3 yenik duruma düştü. Toparlanan güreşçimiz, aldığı 3 puanla 6-6'yı yakaladı ve son puan avantajıyla bronz madalyaya ulaştı. 59 kiloda Mustafa Sağlam, 66 kiloda Atakan Yüksel ise rakiplerine yenilerek elendiler. Bu arada Avrupa Güreş Şampiyonası'nı 1 altın, 1 bronzla tamamlayan Kadın Milli Takımız genel klasmanda 5. sırayı alırken, 1 altın, 1 gümüşle 28 puan toplayan erkekler ise 8. sırada aldı.



Gurur tablomuz






Letonya'daki Avrupa Şampiyonası'nda iki güreşçimiz başarılarıyla göğsümüzü kabarttı. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, altın adam Rıza Kayaalp ve bronz madalya kazanan Cenk İldem ile mutluluğunu objektiflere böyle yansıttı.




İNANDIK BAŞARDIK


Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ülkemize altın madalya kazandıran Soner Demirtaş ve Yasemin Adar, mutluluklarını dile getirdiler. Kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanarak, Türkiye'ye Avrupa Şampiyonası tarihinde kadınlarda ilk şampiyonluğu getiren Yasemin Adar, bu başarıyı beklediğini söyledi. Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında madalyayı hep kıl payı kaçırdığını ifade eden Adar, "Buraya gelmeden önce bu madalyayı bekliyordum. Kendime inandım ve başardım" dedi. 74


kiloda ilk kez altın madalya kazanan Soner Demirtaş ise, "Aklımın ucundan şampiyonluk geçmiyordu. Benim için büyük bir sürpriz oldu" diye konuştu.





#Ukraynalı Chernetsky
#Rıza Kayaalp
#Cenk İldem
#Avrupa Güreş Şampiyonası
8 yıl önce