|

Abalı pehlivanlar kapıştılar

Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde yapıldı.

Yeni Şafak
16:00 - 24/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:02 - 24/12/2015 Perşembe
IHA

Kadirli Spor Salonu'nda Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca organize edilen Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na 7 ayrı ilden yaklaşık 220 sporcu katıldı. Şampiyonada güreşçiler minikler, gençler ve büyükler kategorisinde aba güreşi yaptılar.



Özellikle Hatay yöresine ait bir güreş türü olan Aba güreşinde minik güreşçiler bellerine kuşak bağlayarak, gençler ve büyükler ise bir tür keçeden yapılmış olan Aba'yı giyerek mindere çıktılar. Hakemin yazı tura atmasıyla başlayan aba güreşinde dereceye giren sporcular ise şampiyona sonunda kupa, madalya ve para ödülüyle ödüllendirildiler.



Özkale: Aba güreşi ilçemizde ilk kez yapılıyor

Kadirli Güreş İhtisas Kulübü Başkanı ve Geleneksel Spor Dalları Osmaniye İl Temsilcisi Seçkin Özkale, Kadirli'de yapılan şampiyonayla ilgili olarak, “Şu anda Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş gibi illerimizden 220 sporcu şampiyonaya katıldı. Aşırtmalı Aba Türkiye Şampiyonası bu yıl ilk defa olarak ilçemizde yapılıyor. Ben tüm sporcularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.



Yapılan bu tür etkinliklerde minik sporcuların milli takıma kadar giden yolda ilk aşamalarını katettiklerini belirten Osmaniye İl Spor Müdürü Ökkeş Demir ise, “Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun 2015 programında yer alan bir spor organizasyonu bu. Aşırtmalı Aba güreşi olarak adlandırılıyor. Bizim Türk güreşleri içerisinde bir tane branşta aba güreşidir. Buradan alt yapıdan aldığımız sporcuların tamamını üst yapıya taşıyoruz. Milli takımda olan sporcularımız da şu anda bu şampiyona da güreşiyor. İnşallah iyi bir organizasyon geçiririz. Katılan tüm sporculara çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.



Kadirli'de yapılan şampiyonada Kahramanmaraş bölgesinden Taki Taşdemir başpehlivan olurken, yine Kahramanmaraş bölgesinden Enes Bandırmalı ikinci, Mersin bölgesinden İsa Göçer ise üçüncü oldu.

#Aşırtmalı Aba Güreşi
#Kadirli Güreş İhtisas Kulübü
#Taki Taşdemir
8 yıl önce