|

Altın kemerin ebedi sahibi oldu

Antalya'nı Elmalı İlçesi'nde bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Balaban'ı yenen Orhan Okulu, başpehlivan oldu. Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, Elmalı Güreşleri'ni üst üste üçüncü kez kazanarak altın kemerin daimi sahibi olmaya hak kazandı.

Yeni Şafak
20:11 - 6/09/2015 Pazar
Güncelleme: 17:15 - 6/09/2015 Pazar
DHA

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Elmalı Belediyesi işbirliğinde düzenlenen, 66'sı başpehlivan 1100 güreşçinin katıldığı 663'üncü Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri final güreşleriyle sona erdi. Güreşleri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda güreş sever izledi.



Edirne davul zurna ekibi eşliğinde cazgırların okuduğu manilerle Recep Gürbüz Güreş Sahası'ndaki er meydanına çıkan pehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Final güreşleri öncesi yapılan ağalık ihalesini 200 bin lirayla işadamı Tarık Savran kazandı. Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da önümüzdeki yıl yapılacak güreşlere 500 bin TL devlet katkısı sözünü verdi.



2015 Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, çeyrek finalde Mehmet Yeşil Yeşil'i, yarı finalde Faruk Akkoyun'u eledikten sonra finalde İsmail Balaban ile karşılaştı. Yaklaşık 1 saat süren mücadelenin ardından rakibini puanlamada yenen Orhan Okulu, başpehlivan oldu. Orhan Okulu böylece üçüncü kez kazandığı altın kemerin de ebedi sahibi olmuş oldu. Güreşlerde, İsmail Balaban ikinci olurken, Salih Erinç ve Faruk Akkoyun ise üçüncülüğü paylaştı.



Güreşlerde ayrıca 'En Teknik Güreşçi' Hasan Borucu, 'En Centilmen Güreşçi' Serkan Tunç, 'En İyi Peşrev Çeken Güreşçi' Şevket Can seçildi.



Güreşlerin tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Orhan Okulu'ya altın kemer ve kupasını verirken, diğer güreşçilere de kupa ve madalyalarını verdi.



#Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri
#Orhan Okulu
#İsmail Balaban
#Altın Kemer
9 yıl önce