|

Bu maçlara dikkat!

2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde 2. maçlar bugün oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. Elemeler kapsamında birçok müsabaka oynanacak olsa da aralarında en çok dikkat çeken 3 maç var.

Yeni Şafak
09:47 - 6/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:29 - 6/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak
2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde birbirinden heyecanlı maçların oynanacağı haftada öne çıkan 3 maç tüm futbolsevelerin ilgisini çekecek.
2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde birbirinden heyecanlı maçların oynanacağı haftada öne çıkan 3 maç tüm futbolsevelerin ilgisini çekecek.

Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'na vize elde etmek isteyen milli takımların mücadelesi bugün oynanacak maçlarla start alıyor. Taraftarların ilgisini kendi ülke maçlarına vereceği tahmin edilse de futbolseverlerin kaçırmaması gereken 3 özel maç bulunuyor: İtalya-İspanya, İngiltere-Malta, Portekiz-Andorra.



İtalya-İspanya: Euro 2016'nın rövanş maçı

Euro 2016'da oynanan ve İtalya'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlanan maç sonrası iki ekip ilk kez Dünya Kupası elemelerinde karşı karşıya geliyor. Bugün oynanacak dev maç öncesi iki tarafın da ortak görüşü,

"önemli maç ama belirleyici değil"

olduğu yönünde. Ancak kazanan tarafın grup birinciliği için dev bir adım atacağı aşikar. Puan eşitliği durumunda ise Lihtenştayn'ı 8-0, İsrail'i 3-1 yenen İspanya'nın bir adım önde olduğunu söylemek yanlış olmaz.







Fabregas, Casillas ve Pedro'dan yoksun İspanya, yeni teknik direktörü Julen Lopetegui önderliğinde farklı bir görünüşle İtalya karşısında olacak. Fakat İtalya'nın patronu Ventura'ya göre radikal değişikliklerin olduğu İspanya, Del Bosque döneminden çok daha tehlikeli bir takım.



İngiltere-Malta: Southgate'in ilk sınavı

Cuma günü Malta'ya karşı cumartesi günü ilk sınavını verecek Gareth Southgate, bilindiği gibi eski teknik direktör Sam Allardyce'ın rüşvet skandalına karışması sonucu istifa etmesiyle geçici olarak İngiltere'nin başına geçmişti.



Gruptaki ilk maçında Slovakya'yı tek golle geçen İngilizlerin, dünya sıralamasında 176. sırada bulunan Malta karşısında göstereceği performans merak konusu. Southgate ise maçla ilgili şunları söylüyor:



  • "Slovakya karşılaşmasında oynadığımız oyunun üstüne koymalıyız. Bu nedenle geçen aya nazaran sürekliliği korumaya karar verdim. Birçok şey iyi gitti."

Kadroya Jesse Lingard ve Marcus Rashford gibi isimleri dahil eden Southgate, Rooney'i takım kaptanlığında tutarak, eskilerle yenilerin sentezi bir takım çıkarma peşinde.






Portekiz-Malta: Son şampiyon için telafi maçı

Euro 2016'da favori gösterilmemesine rağmen büyük bir sürpriz yaparak ev sahibi Fransa'yı finalde yenen ve kupaya uzanan Portekiz, 2018 Dünya Kupası Elemeleri'ne İsviçre şokuyla başlamıştı. Kendi evinde 2-0 kaybettiği maçın ardından görece daha rahat bir takıma karşı oynayacak olan Portekiz'de, Cristiano Ronaldo'nun sakatlığının ardından takıma katılması sevinçle karşılandı.



Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos yarın çıkacakları maçla ilgili şunları söyledi:


  • "Onlar (Andorra) 30 metrelik alana kapanacaklar ve tüm boşlukları kapatmaya çalışacaklar. Onlara karşı anahtarı bulmak zor olacak... Favori biziz. Bu kesin. Ancak bunu sahada da kanıtlamak zorundayız."





Nani ve Joao Moutinho'nun kesin olmamakla birlikte oynayamaması durumunda dahi Portekiz'in kazanmaktan başka şansının olmadığı bir gerçek.




#İngiltere Milli Futbol Takımı
#Portekiz Milli Futbol Takımı
#İtalya Milli Futbol Takımı
#İspanya Milli Futbol Takımı
8 yıl önce