|

Buvac'da rakip Mainz

Fenerbahçe'de teknik direktörlük için adı geçen Boşnak çalıştırıcı Zeljko Buvac'a eski takımının da talip olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak ve
11:16 - 9/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:40 - 9/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Buvac uzun yıllar Kloop'un yardımcılığını yaptı.
Buvac uzun yıllar Kloop'un yardımcılığını yaptı.

Sportif direktör Damien Comolli’nin F.Bahçe’nin başına getirmek istediği Zeljko Buvac’da rakip Bundesliga ekibi Mainz. Mainz’in de Buvac’ı takımın başına getirmek istediği öğrenildi.

  • Buvac futbolculuğu döneminde Mainz 05'te forma giymiş, Kloop'un çalıştırdığı dönemde ise Alman ekibinde antrenörlük yapmıştı.

Boşnak asıllı teknik adam, uzun süredir yardımcılığını yaptığı Jurgen Klopp’un yanında en önemli görevi idman planlamasıydı. Taktik ağırlıklı ama ağır idman yaptıran Buvac, Klopp ile birlikte Liverpool’a gider gitmez takımı 5-10 km fazla koşturmuş ve İngiliz takımı çok sakat vermişti. Klopp’un 300 hücum organizasyonun 200’ünün mimarının Buvac olduğu belirtildi.

Gegenpressing'in mimarı

Jurgen Klopp’un oynattığı Gegenpressing’in mimarı Zeljko Buvac. Amaç, topun kaybedildiği noktada çok seri bir şekilde baskına kalkarak yeniden topu kazanmaktır. Çok oyuncuyla pres yapıldığı için presi yapan takım hücumda çabuk çoğalır. Temel amaç topu kapıp hızlı bir şekilde gol aramaktır. Bu yüzden çok yüksek tempoyu kaldırabilen oyunculara ihtiyaç olur. Topun pres yapan takıma hızlı bir şekilde geçmesi ve rakibi hazırlıksız şekilde yakalamaktır.


#Buvac
#Fenerbahçe
6 yıl önce