|

Cengiz Ünder'in dikkat çeken hikayesi

Başakşehir'i Beşiktaş karşısında öne geçiren golü atan Cengiz Ünder'in sezon başında İstanbul'a geliş hikayesi bir hayli ilginç. Abdullah Avcı'nın ısrarla istediği futbolcunun transferi 700 bin euro karşılığında tamamlanırken bu para genç futbolcunun kulübünü de kurtarmıştı.

Yeni Şafak
20:09 - 26/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:05 - 26/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Başakşehir'in 19 yaşındaki futobolcusu Cengiz Ünder, Beşiktaş'a attığı klas golle takımını öne geçirmişti.
Başakşehir'in 19 yaşındaki futobolcusu Cengiz Ünder, Beşiktaş'a attığı klas golle takımını öne geçirmişti.

Türkiye'de altyapıya verdiği önemle bilinen Altınordu kulübü, sezon başında Cengiz Ünder'i Başakşehir'e satmıştı. Türk futbolunun gelecek vaadeden isimleri arasında yer alan Ünder'in bu transferi karşılığında Ege kulübü 700 bin euro kazanmıştı.



Oyuncunun transferinin arkasından Altınordu, İstanbul ekibinden aldığı parayla tesislerinin borcunu ödendi. Yani genç futbolcu bu transferle hem patlama yapabileceği bir kulübe imza attı hem de yetiştiği takımına önemli bir maddi kazanç sağladı. Kurduğu altyapı projesiyle uzun vadede önemli bir sistem kurmak isteyen kulüp, genç futbolcusunu o dönemde bırakmak istememiş ancak maddi şartlar sebebiyle transfere izin vermek durumunda kalmıştı.



Cengiz Ünder, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de en fazla gol katkısı bulunan 20 yaş altı oyuncu. (3 gol, 4 asist) Milli takıma da seçilme başarısı gösteren futbolcunun piyasa değeri ise 2.5 milyon euro seviyelerinde.


17 dakika oynadı değerini katladı







#Cengiz Ünder
#Başakşehir
#Altınordu
7 yıl önce