|

Fenerbahçe alarm veriyor

Önce Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Portekiz ekibi Benfica’ya elenen, ardından Süper Lig’de Evkur Yeni Malatya’ya yenilen sarı-lacivertlilerde transferlerin gecikmesinden dolayı takımın belli bir sistemle sahaya dizilememesi dikkat çekiyor. Oyuncuların kendi başlarına hareket etmeleri de sorunlardan biri oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 21/08/2018 Salı
Güncelleme: 02:43 - 21/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz’in Benfica takımına elenmesinin ardından ligde de Evkur Yeni Malatyaspor’a yenilen Fenerbahçe’de takımdaki sorunlar dikkat çekiyor.

Yapılması planlanan transferlerin takıma geç katılması nedeniyle uyum sorunu yaşamaları problemlerin başında geliyor. Pek çok sorunla boğuşmak zorunda kalan sarı-lacivertlilerin yeni teknik direktörü Phillip Cocu, takıma yeni katılan isimlerin gecikmesi nedeniyle kafasındaki oyun planını sahaya yansıtmakta zorlanıyor.

Tek ön liberolu oyun sistemiyle takımı oynatmayı planlayan Hollandalı teknik adamın, eski sistemden vazgeçememiş olması da dikkat çekiyor. Fenerbahçe orta sahasının yapısı ve forvetin olmayışı nedeniyle organizasyon sıkıntısı yaşıyor. Bu nedenle top kontrolü F.Bahçe’de gözükmesine rağmen takım ileride çoğalamıyor.

BLOKLAR BİRBİRİNE UZAK

Sarı-lacivertli takımın sahaya yerleşim boyunun uzun olması ve yetirsiz bir diziliş de yeşil alan üzerindeki sorunlar arasında yer alıyor. Hücum ile savunma arasındaki mesafe uzun olduğu için yaşanan top kayıplarında futbolcular, topu geri almak için daha fazla geriye koşmak ve efor sarfetmek zorunda kalıyor. Dolayısıyla hücumdayken kaptırılan hemen hemen bütün toplar tehlike oluşturuyor. Takım rakibe baskı yapmaya çalışsa da hızlı pas, etkili orta ve isabetli şut konusunda yaşanan zayıflıklar öne çıkıyor.

TAKTİKSEL DİSİPLİN SAĞLANAMADI

Bütün bunların yanında Fenerbahçe’nin, hala farklı hücum planları ve taktik disiplini oturtamamış olması da takımın eksi hanesinde yer alıyor. Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu, oyuncularını 4-3-3 sistemiyle oynattığını söylese de , sarı-lacivertli takımın ligdeki iki maçta da çift ön liberolu sistemle sahaya çıkması dikkat çekti.

Sarı-lacivertli takım, tipik 4-2-3-1 sistemiyle sahada yer alırken, Cocu’nun da Fenerbahçe’nin uzun yıllardır oynadığı sistemden vazgeçmediği görülüyor. Takımdaki oyuncuların adeta kendi başlarına göre hareket ediyor olmaları da sarı-lacivertli takımın en önemli handikaplardan biri olarak öne çıkıyor.

#Fenerbahçe
#Yeni Malatyaspor
6 yıl önce