|

Futbolu bırakan Drenthe'den 'kariyer' itirafları

Real Madrid'in eski yıldızı Royston Drenthe, 29 yaşında futbolu bırakmasının ardında yatan sebepleri açıklarken çarpıcı itiraflarda bulundu.

Yeni Şafak
10:59 - 11/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:33 - 11/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Real Madrid'de kariyerinin zirvesine çıkan Drenthe Hollanda Milli Takımı forması da giydi.
Real Madrid'de kariyerinin zirvesine çıkan Drenthe Hollanda Milli Takımı forması da giydi.

Bir dönem Kayseri Erciyesspor forması da giyen Hollandalı yıldız Royston Drenthe, 29 yaşında futbol kariyerini noktalamasıyla ilgili konuştu.

Marca'ya verdiği röportajda, 'Futbolu genç yaşımda bıraktım çünkü mutlu değildim' diyen Hollandalı eski yıldızın sözlerinden öne çıkanlar şunlar:

"200 yılda yaşanacak şeyleri 30 senede yaşadım"
  • İnsanların çoğunun 200 yılda yaşayacağı şeyleri ben 30 senede yaşadım. Emekli olduğumda mutlu değildim. Depresyon, umutsuzluk, yorgunluk gibi birçok farklı duygu hissediyordum. Kariyerim beni tatmin etmiyordu bu nedenle durmaya karar verdim.
"Futbol dünyasında çok fazla sahtekar insan var"
  • Menajerlerle problemler yaşadım. İsimlerini vermek istemiyorum ama futbol dünyasında çok fazla sahtekar insan var. Özellikle kariyerimin sonlarına doğru bunlar benden yararlanmak istedi ve beni kandırdılar. Bu yüzden para kazanmak istemedim.

"Real'den ayrılınca kariyerim raydan çıktı"
  • Futbolu çok seviyorum ama insanlar bu oyunu kötüleştiriyor. Ben yalnızca keyif almak için oynuyordum. Real Madrid zamanlarım inanılmazdı. Dünyanın en iyi kulübü. Bazı yıldız oyuncular orada oynamayı hayal ediyor ama fırsat bulamıyorlar. Cannavaro, Van Nistelrooy, Ramos, Guti, Sneijder ve Casillas gibi efsane isimlerle birlikte oynadım. Kariyerimin raydan çıkması Real Madrid'den ayrılmamla başladı.
"Antrenör olmak istemiyorum"
  • Antrenör olup, genç oyunculara yardım etmek gibi bir fikrim yok. Tabii ki kariyerimde birçok pişmanlığım var ama şimdi bunun için endişelenmek hiçbir şeye yaramıyor.

#Royston Drenthe
#Real Madrid
6 yıl önce