|

Gururumuz Bahri

Çin'deki Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 84 kilo sporcumuz Bahri Tanrıkulu, finalde Azeri Tavakgul Bayramov'u 4-0 yenerek, ülkemize tek altın madalyayı kazandırdı. Güney Kore'den sonra, 2. altını Çin'de kazanan Bahri, “Seneye Pekin'e olimpiyat altını için geleceğim” dedi.

00:00 - 23/05/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:24 - 23/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Gururumuz Bahri
Gururumuz Bahri

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 18. Büyük Erkekler ve 11. Büyük Bayanlar Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, 1 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak, madalya sıralamasında yedinci sırada yer aldı. Şampiyonanın son gününde erkekler 84 kiloda mücadele eden Bahri Tanrıkulu, finalde karşılaştğı Azeri rakibi Tavakgul Bayramov'u 4-0 sayıyla mağlup ederek Türkiye'ye şampiyonadaki tek altın madalyayı kazandırmayı başardı. Türk sporcu final karşılaşmasından sonra yaptığı konuşmada, bir yıl sonra Pekin'e olimpiyat şampiyonu olmak için geleceğini ifade etti. Çok zor kura çekmesine rağmen şampiyon olmasından büyük sevinç duyduğunu dile getiren Tanrıkulu, 2001'de Güney Kore'de elde ettiği şampiyonluktan sonra aynı başarıyı ikinci kez tekrarlamaktan mutlu olduğunu söyledi. Bahri, “Zor bir kura çekmeme rağmen şampiyon olmayı başardım. Bir yıl sonra Pekin'e Olimpiyat Şampiyonluğu için geleceğim. Burada gösterdiğim başarıyı orada da göstermek istiyorum” ifadelerini kullandı.


Tekvandomuz yükselişte

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, madalyaların Pekin Olimpiyatları için motivasyon olduğunu söyledi. Hedeflerinin 2008 Pekin Olimpiyatları olduğunu belirten Şahin, “Türk tekvandosu yükselişe geçmiştir” diye konuştu.


17 yıl önce