|

Karatede madalya yağmuru

Sırbistan’da düzenlenen 53. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda kadınlar 50 kiloda Serap Özçelik ve erkekler 67 kiloda Burak Uygur Avrupa şampiyonu olurken, erkekler ferdi katada Ali Sofuoğlu gümüş madalya kazandı. 84 kiloda Uğur Aktaş, kadınlar 61 kiloda Merve Çoban, 55 kiloda Tuba Yakan ve Dilara Eltemur ise ülkemize bronz madalya getirmeyi başardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/05/2018 Pazar
Güncelleme: 01:11 - 13/05/2018 Pazar
Tvnet
Burak Uygur - Serap Özçelik - Ali Sofuoğlu
Burak Uygur - Serap Özçelik - Ali Sofuoğlu

Sırbistan’da düzenlenen 53. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın üçüncü gününde madalyalar sahiplerini buldu. Organizasyona Türkiye kazandığı madalyalarla damga vurdu. Ay-yıldızlı formayı temsil eden 7 milli sporcu madalya kazanma başarısı göstererek göğsümüzü kabarttı. Sırbistan’da süren 53. Avrupa Karate Şampiyonası’nda Türk sporcular 2 altın, bir gümüş, 4 bronz madalya kazandı. Şampiyonada Serap Özçelik Arapoğlu ve Burak Uygur altın madalya kazanan isimler oldu. Kadınlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik Arapoğlu, finalde Avusturyalı Bettina Plank’i normal süresi 1-1 sona eren maçta hakem kararıyla 5-0 mağlup ederek, 4. kez Avrupa Şampiyonluğu’na ulaştı. Erkekler kumite 67 kiloda Burak Uygur, finalde Sırp rakibi Stefan Joksic ile karşılaştı. Türk sporcu, normal süresi 2-2 tamamlanan karşılaşmada ilk puanı alan taraf olduğu için galip geldi ve kariyerinde üst üste 2. Avrupa Şampiyonluğu’nu elde etti. Erkekler ferdi katada Ali Sofuoğlu finalde İspanyol Hugo Damian Quintero ile mücadele etti. Rakibi karşısında salondan 4-1 mağlup ayrılan milli sporcu gümüş madalyada kaldı. Şampiyonada ayrıca Serap Özçelik Arapoğlu, Tuba Yakan, Merve Çoban ve Eda Eltemur’dan oluşan Kadın Kumite Milli Takımı, üçüncülük maçında Fransa’ya 2-1 yenilerek, bronz madalyayı kaçırdı.


UĞUR, MERVE, TUĞBA VE DİLARA’DAN BRONZ

Şampiyonada erkekler ve kadınlar kumitede Tuba Yakan, Merve Çoban ve Uğur Aktaş, ve Dilara Eltemur bronz madalya kazandı. Türk sporcular erkekler kumite 84 kiloda Uğur Aktaş, kadınlar kumite 61 kiloda Merve Çoban ve 55 kiloda Tuba Yakan rakiplerine üstünlük sağlayarak mutlu sona ulaştı. Erkekler kumite 84 kiloda son 2 yılın Avrupa şampiyonu Uğur Aktaş, bronz madalya mücadelesinde Ukraynalı Valerii Chobotar ile karşılaştı. Rakibini 2-0 mağlup eden milli karateci, bronz madalyanın sahibi oldu. Kadınlar kumite 61 kiloda Türkiye’yi temsil eden Merve Çoban, İsviçreli Noemie Kornfeld karşısında maçtan 1-0 galip ayrılarak, üst üste ikinci kez Avrupa üçüncülüğü sevincini yaşadı. Kadınlar kumite 55 kiloda Tuba Yakan, bronz madalya için İngiliz Carla Burkitt ile karşı karşıya geldi. 2013 ve 2017 yılının Avrupa şampiyonu Tuba, rakibini 4-1’lik skorla geçerek bronz madalyaya ulaşan 3. Türk sporcu oldu. Kadınlar ferdi katada Dilara Eltemur bronz madalya müsabakasında Fransız Alexandra Feracci ile mücadele etti. Rakibine 3-2 üstünlük sağlayan Dilara, üst üste 3. kez Avrupa üçüncülüğüne ulaştı.


BİR ALTIN BİR BRONZ DAHA GELEBİLİR

Avrupa Karate Şampiyonası’nda bugün takım kata ve kumite kategorilerinde madalyalar sahiplerini bulacak. Erkek Kumite Milli Takımı altın madalya mücadelesinde bugün İspanya ile karşılaşacak. Bronz madalya maçlarında ise Erkek Kata Milli Takımı Azerbaycan, Kadın Kata Milli Takımı da Almanya’nın karşısına çıkacak.


İrem Yaman Avrupa Şampiyonu

Rusya’da devam eden Avrupa Tekvando Şampiyonası’nın üçüncü gününde kadınlar 62 kiloda İrem Yaman şampiyon oldu. Türkiye Tekvando Federasyonu’ndan (TTF) yapılan açıklamaya göre, Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da düzenlenen şampiyonada kadınlar 62 kiloda tatamiye çıkan İrem, finalde İspanyol Marta Calvo Gomez ile karşılaştı.


Milli sporcu, İspanyol rakibine 8-1 üstünlük sağlayarak, üst üste 2. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. İrem Yaman, rakibini 2015’teki Dünya Şampiyonası’nda da yenmişti. Kadınlar 67 kiloda Nur Tatar Askari, finalde İngiliz Lauren Williams ile mücadele etti. Rakibi karşısında salondan 14-11 mağlup ayrılan Nur, 2016 yılındaki Avrupa Şampiyonası’nda yenildiği rakibinden rövanşı da alamadı.


Nur Tatar Askari, en son 2012’deki Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanmıştı. Bayanlar klasmanındaki sporcularımızdan Hatice Kübra İlgün 57 kiloda finalde İngiliz Jade Jones’a yenilerek gümüş madalya kazandı. Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden bir diğer milli sporcumuz Muhammed Emin Yıldız ise Erkekler 74 kiloda tatamiye çıkarken, gümüş madalya kazanarak ilk kez yer aldığı şampiyonada Avrupa ikincisi oldu. Muhammed Emin Yıldız, finalde Hırvat Toni Kanaet’e 19-10 kaybederek, gümüş aldı. 63 kiloda mücadele eden Milli Sporcumuz Hakan Reçber finalde Hırvatistan’dan Deni Andrun’a 19-18 yenilerek Avrupa 2’si oldu ve gümüş madalya alma başarısı gösterdi.

#Karate
#Avrupa Şampyonası
#Türkiye
#Serap Özçelik
#Burak Uygur
6 yıl önce