|

Lille-PSG maçına Burak Yılmaz'ın hareketi damga vurdu: Fransızlara centilmenlik dersi verdi

Fransa 1. Futbol Ligi'nin (Ligue 1) 16. haftasında Lille, evinde Paris Saint-Germain (PSG) ile golsüz berabere kalarak liderliğini sürdürdü. Milli futbolcu Burak Yılmaz'ın maçın son anlarından sergilediği fair-play hareketi karşılaşmaya damga vurdu. Lille-PSG maç özetine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haber Merkezi
09:20 - 21/12/2020 Pazartesi
Güncelleme: 09:22 - 21/12/2020 Pazartesi
Burak Yılmaz, PSG maçında etkili bir performans ortaya koydu.
Burak Yılmaz, PSG maçında etkili bir performans ortaya koydu.

Ligue 1'in 16. haftasındaki kritik mücadelede Lille, PSG'yi konuk etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da gol pozisyonlarını değerlendiremedi ve ilk devre golsüz tamamlandı.

İkinci devrede, Lille forması giyen milli futbolcu Burak Yılmaz'ın pasıyla Yusuf Yazıcı 53. dakikada meşin yuvarlığı ağlarla buluşturdu ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ve gol geçersiz sayıldı.

Mücadele 0-0 berabere tamamladı. Lille, bu skorla puanını 33 puana yükselterek averaj farkıyla liderliğini sürdürdü. PSG ise 32 puanla 3. sırada kaldı.


Burak Yılmaz'dan alkış alan hareket

Lille'de milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik, maça ilk 11'de başladı. Karşılaşmanın son anlarında Burak Yılmaz'ın yaptığı fair-play hareketi ise büyük alkış aldı. Tecrübeli futbolcu, kendi lehine verilen taç atışı kararı sonrası hakeme topun kendinden çıktığını söyledi ve taç atışı PSG'ye verildi.

Maçın hakemi François Letexier, bu hareketinden dolayı Burak Yılmaz'a teşekkür etti.

Takımının son anlarda bir şans bulması fırsatından feragat ederek dürüst davranan golcü oyuncu için Fransız taraftarlardan da övgü dolu mesajlar geldi

#Lille
#PSG
#Burak Yılmaz
#Yusuf Yazıcı
#Mehmet Zeki Çelik
3 yıl önce