|

Milliler kritik virajda

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki A Milli Futbol Takımımız, Finlandiya'yı konuk ediyor. Son maçında Kosova'yı yenen millilerimiz, üst üste ikinci galibiyet için sahada olacak. 5 puanla 4. sırada yer alan ay-yıldızlılarımızın, Hırvatistan ile Ukrayna'nın karşılaşacağı ve en az birinin puan kaybedeceği haftada tek hedefi 3 puan

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:16 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ay-yıldızlılar 546. randevuda​​
Ay-yıldızlılar 546. randevuda​​

FIFA 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde I Grubu'nda mücadele eden Türkiye, bugün Finlandiya ile son derece kritik bir maça çıkacak. Antalya Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak ve TV 8'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Jesus Gil Manzano yönetecek. Grupta şu ana kadar 4 maça çıkan ay-yıldızlılar, aldığı 2 beraberlik ve 1 galibiyetle hanesine 5 puan yazdırdı ve 4. sırada yer buldu. Kendisine tek hedef olarak Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'na katılmayı belirleyen A Milli Futbol Takımımız, maça mutlak 3 puan parolasıyla çıkacak. Grup maçlarına Eylül ayındaki Hırvatistan deplasmanıyla başlayan milliler, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Ardından Konya'da Ukrayna'yı konuk eden ay-yıldızlı ekibimiz 1 puanı bu sefer 2-2'lik skorla aldı. Ardından, İzlanda ile deplasmanda karşılaşan Türkiye, 2-0'lik yenilgiyle hayal kırıklığı oluşturdu. Dördüncü maçında Kosova ile karşılaşan kırmızı-beyazlılar, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak puanını 5'e çıkardı.



EURO 2016 İÇİN YAPMIŞTIK


Millerimiz, bu maçı kayıpsız atlatarak 11 Haziran'da Kosova ile yapacağı karşılaşma öncesi avantajlı bir konum elde etmek istiyor. Grupta ilk 2 sırayı alan Hırvatistan ile Ukrayna da bugün kozlarını paylaşacak. Ay-yıldızlılar, rakiplerimizden en az birinin puan kaybı yaşacağı haftada kazanarak zorlu yolu biraz olsun açmanın peşinde olacak. Grupta günün bir diğer karşılaşmasında ise 1 puanlı Kosova ile 7 puanlı İzlanda karşı karşıya gelecek. Millilerimizin, gruba yaptığı başlangıç ve şu an itibarıyla bulunduğu yer her ne kadar umutları törpülese de, EURO 2016 eleme grubunda sergilenen performans akıllara geldiğinde yüreklere su serpiyor. O dönem, grubun ilk 3 maçında sadece 1 puan alabilen kırmızı-beyazlılar, grubun iddialı 3 takımı Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda'yı yenerek kendine gelmiş ve finallerin yolunu tutmuştu. 2018 Dünya Kupası Elemeleri'ndeki son maçında Kosova'yı yenerek, gruptaki ilk 3 puanıyla tanışan A Millilerimiz, bugün de Finlandiya'yı geçerek hem gruptaki ikinci galibiyetini almayı, hem de yolunu açmayı planlıyor.



Ay-yıldızlılar 546. randevuda


A Milli Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda bugün Finlandiya ile yapacağı maçla birlikte 546. karşılaşmasına çıkacak. Ay-yıldızlılar, 94 yıllık tarihinde 287'si resmi, 258'i ise özel olmak üzere çıktığı 545 maçta, 1'i hükmen olmak üzere 205 galibiyet aldı, 126 kez ise sahadan beraberlikle ayrıldı. A Millilerimiz, 214 maçta ise rakiplerine diş geçiremedi. Kırmızı-beyazlı ekip, 233'ü deplasmanda, 233'ü kendi evinde, 79'u ise tarafsız sahada olmak üzere bu karşılaşmalarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 715 gol attı. Buna karşılık kalesinde gördüğü gol sayısı ise 792 olarak kayıtlara geçti. Milliler, 94 yıllık tarihinde geride kalan 545 maç içinde birini hükmen kazandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabakada taraflar fileleri havalandıramazken, sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti. Ay-yıldızlı ekibimiz, bugün tarihindeki 206. galibiyetini almak için sahaya çıkacak.







#Dünya Kupası Avrupa Elemeleri
#A Milli Futbol Takımı
#Finlandiya
7 yıl önce