|

Minderde Taha Akgül şoku

Letonya'nın Riga şehrinde devam eden Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonasında güreşçilerimizin başarıları Türk milletini gururlandırdı. Ancak Letonya'ya kadar güreşmek için kendi isteği ile gelen Taha Akgül'den gelen haber güreşseverleri üzdü.

Yeni Şafak
14:32 - 11/03/2016 Cuma
Güncelleme: 12:38 - 11/03/2016 Cuma
IHA

Bugün mindere çıkması beklenen Dünya Şampiyonumuz Taha Akgül'ün sakatlığının geçmemesi nedeniyle sağlık ekibi tarafından güreşmesine izin verilmedi.



Konu hakkında Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın yaptığı açıklamada; “Taha'nın bacağında yaklaşık 15 cm yırtık vardı. Taha'yı Avrupa Şampiyonasına dahi getirmek istemedik. Kendisi çok istedi ama dün akşam sağlık ekibimizin bana verdiği raporda güreşmesi halinde olimpiyatlara katılmasının çok zor olduğunu sakatlığının geçmediğini burada güreşmesinin çok sakıncalı olacağını ifade edildi. Bizde insan sağlığının güreşten daha önemli olduğunu, burada güreşmemesi yönünde karar aldık. Taha'nın mutlak favori olduğu bir şampiyonaydı ama baştan da belirttiğim gibi insan sağlığı, sporcu sağlığı daha önemli. İyileşsin Olimpiyatlarda bizim onan beklentimizi tüm Türk halkının bildiği gibi bizlerde orada şampiyonluk bekliyoruz inşallah” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.



Yasemin Adar ve Soner Demirtaş'ın altın madalyası ve Mustafa Kaya'nın gümüş madalyası ülkemize başta olmak üzere bizlere büyük sevinç yaşatmasıyla ilgi olarak yaptığı açıklamada ise; “ Yazın Las Wegas'ta yapılan Büyükler Dünya Şampiyonasında üç madalyamız kendi hatalarımızdan dolayı gitti. Yasemin Adar Soner Demirtaş' ve Mustafa Kaya'yı kutluyorum. Grekoromen müsabakalarında da madalyalar bekliyoruz. Güreşimiz her geçen iyi gidiyor. Hedefimiz olimpiyatlar…. Onun için çalışmalarımıza ara vermeden devam edip, Rio Olimpiyatlarında ülkemize madalyalar kazandırmayı hedefliyoruz” diyerek güreşte iddialı olduklarını vurguladı.



Serbest ve kadın milli güreş takımımız yarın saat 17.30 gibi İstanbul Atatürk Hava Limanı'nda olacak.

#taha akgül
8 yıl önce