|

Onur ve Burak'a üzülüyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, kadro dışı bırakılan Onur ve Burak için, “Keşke o söylemler ve eylemler yaşanmasaydı. Kırgınlık varsa, ben bu kırgınlığı yürekten hissediyorum” derken, hafta sonunda oynanancak derbi hakkında ise, “Fenerbahçe’yi yenmek için sahaya çıkacağız” dedi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:57 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman
​Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi’nin düzenlemiş olduğu Spor Masası programının konuğu oldu.

Karaman, Burak Yılmaz ve Onur Recep Kıvrak’ın kadro dışı bırakılmasıyla ilgili olarak, “Ben uzun yıllarımı Trabzonspor’da geçirdim, beni tanıyacak kadar insanlara zaman vermişimdir diye düşünüyorum. Öncelikle kin ve intikam duygusu benden uzaktır. Fakat hayata bakışımız da hep büyük bir ciddiyet içerisinde olmuştur. Elbette ki hayata dair bir duruşumuz var ama insanoğlu acizdir. Alacağımız her karar insana dair olmalı. Keşke olmasaydı, o söylemler ve eylemler yaşanmasaydı. Tabii ki bazı değerlerimiz var, kulübümüz adına taviz veremediğimiz noktalar var. Futbolcuların olduğu gibi bizim de sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklar içerisinde bu arkadaşlarla ilgili ‘keşke yaşamasaydık’ diyeceklerimiz var. Bu arkadaşlarımız neler yaşayabileceğini tahmin ediyorlardı. Onlar adına üzülüyorum. Bizim dünde yaşadıklarımız, bugünkü futbolculara ders olmalı. Onların yaşadıkları da gelecek nesillere ışık tutmalı. Camia olarak böyle bir karar almak zorundaydık çünkü yaşananlar basit olaylar değil’’ dedi.

İKİSİNDE DE ÇOK EMEĞİM VAR

Futbolun bir takım oyunu olduğunu vurgulayan Karaman, ‘’Ben Trabzonspor sayesinde Milli Takımda kaptanlık yaptım, Bunun karşılığında da bir duruşum olmalı. Düşündüğümüzü, analiz etmeden söyleme durumumuz yok. Oyuncular anlık tepkiler verebilir ama bunların özünde samimiyet ararız. Hiçbir oyuncuyu kaybetme lüksümüz yok. Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’a alınma noktasında katkım herkesten fazladır. Onur’un geldiğinde Manisa kulübüne gönderilme durumları varken kulüpte kalması noktasında ciddi katkılarım olduğunu düşünüyorum. Biz gönüllülük esaslı hizmet veriyoruz. Onun için bazen bizi büyütecek olan şeylerin maddi ve dünyalık kazanımların olmadığını görmemiz lazım. Kırgınlık varsa, ben bu kırgınlığı yürekten hissediyorum’’ ifadelerini kullandı.

F.BAHÇE’Yİ YENMEK İÇİN
SAHAYA ÇIKACAĞIZ

Hafta sonunda oynanancak Fenerbahçe karşılaşmasını da değerlendiren Karaman, “Biz Fenerbahçe maçına kazanmak için çıkacağız. Kendi oyuncularıma sonuna kadar güveniyorum. Elimdeki malzemeyi en iyi şekilde antrene edip sahaya çıkarmakla yükümlüyüm. Onu yapacağım ve getirisi–götürüsünü maç günü göreceğiz. Gerçekleri bilirsiniz ve gerçekleri görerek hazırlık yaparsanız bunu anlayışla karşılarım. Gaye üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Bugün Trabzonspor adına biz iyi futbol oynatalım diye buradayız. Çok talihsiz kararlarla, çok talihsiz maçlar da yaşadık. Puan kayıpları da yaşadık. Bizim yeteneklerimizden şüphe duymazsanız, daha iyi bir Trabzonspor’u oluştururuz’ diye konuştu.

#​Trabzonspor
#Ünal Karaman
#Burak Yılmaz
#Onur Kıvrak
5 yıl önce