|

Recep ve Fatih bronz için güreşecek

Polonya'da devam eden 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde mindere çıkan milli güreşçilerden Recep Topal ve Fatih Erdin, akşam seansında bronz madalya için mücadele etmeye hak kazandı.

Yeni Şafak
17:35 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:45 - 25/03/2015 Çarşamba
IHA

Aquo Zdroj Spor Salonu'nda yapılan U-23 Avrupa Şampiyonası'nda serbest stilde 61 kiloda İngiliz rakibi George Lamm'ı 10-0'lık skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek çeyrek finale yükselen milli güreşçi Recep Topal, Rus sporcu Bulat Botaev'i 6-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Ermeni güreşçi Valoyda Frangulyan'a 9-7 mağlup olan Topal, akşam seansında Avrupa üçüncülüğü için ter dökecek.



86 kiloda ilk tur maçında Azerbaycanlı sporcu Magomedgadzhi'ye yenilen Fatih Erdin bu güreşçinin finale kalması üzerine çıktığı iki repesaj müsabakasında Macar ve Yunan rakipleri karşısında galibiyet elde ederek akşam seansında bronz madalya için güreşme şansı yakaladı.



70 kilodaki ay-yıldızlı sporcu Serhat Arslan ile 125 kilodaki güreşçi Yunus Emre Dede ise rakiplerine yenilerek elendiler.



U-23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci gün final maçları, TSİ 20.00'de başlayacak.

#u23 güreş
#avrupa
#yunus emre dede
#serhat arslan
#bronz madalya
#güreş
#recep topal
#fatih erdin
9 yıl önce