|

Şampiyona veda

Hayatını kaybeden eski milli boksör Seyfi Tatar (70) son yolculuğuna uğurlandı. Tatar için Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Yeni Şafak
11:40 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 09:44 - 24/11/2015 Salı
IHA

1967-1972 yıllarında Türkiye şampiyonluğu, 1967, 1969, 1971, 1972'de Balkan şampiyonluğu, 1967 ve 1969 yıllarında Avrupa ikinciliği elde eden ve toplamda 38 kez milli formayı giyen Tatar, Antalya'da tedavi gördüğü özel bir hastanede yaşamını yitirmişti. Eski milli boksör Tarar için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.



Tatar'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına müsabakalarda kullandığı iki adet eldiveni ve fotoğrafı yer aldı. Törene, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Tatar'ın eşi Yasemin Tatar, çocukları Başak Tatar, Emrah Tatar, Yunus Emre Tatar, eski boksörler ve spor lisesi öğrencileri katıldı.



Törende konuşan Hacıcaferoğlu, Tatar'ın Türkiye'nin efsane boksörlerinden biri olduğunu belirterek, ender yetişen bir sporcuyu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.



'Boks tarihine ismi altın harflerle yazıldı
'

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise Tatar'ın sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da başarılar elde eden bir sporcu olduğunu aktardı.



Tatar'ın 12 yıllık boks hayatına 120 yıllık bir başarıyı sığdırdığını dile getiren Gözgeç, “Tatar'ın ismi Türkiye'de boks tarihine altın harflerle yazıldı. Sporcu kimliğinin yanı sıra örnek bir karaktere sahipti. Türkiye'de 12 yıl üst üste şampiyon olmuştur. 2 kez Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra çıktığı 208 maçın 190'nını kazanma başarısını göstermiştir. Bu kadar değerli bir sporcuyu kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Mekanı cennet olsun” dedi.



Bir dakikalık saygı duruşu ve yapılan duanın ardından Tatar'ın cenazesi Manavgat ilçesine götürüldü. Tatar'ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kavaklı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

#Seyfi Tatar
#cenaze töreni
#milli boksör
8 yıl önce