|

Samsun'da başpehlivan Şaban Yılmaz

Samsun Din Görevlileri Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Doğupark Amfi Tiyatro'da düzenlenen 19. geleneksel yağlı güreşlerde başpehlivanlığı Şaban Yılmaz elde etti.

Yeni Şafak
13:39 - 8/05/2015 vendredi
Güncelleme: 18:49 - 8/05/2015 vendredi
IHA

Müsabakalara Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Güreş Federasyonu Karadeniz Bölge Sorumlusu Mustafa Demirkıran, çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi ile güreş severler katıldı. Güreş severleri selamlayan Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a ata sporuna verdikleri desteklerden dolayı plaket takdim edildi.



Başpehlivanlar final müsabakası ise nefesleri kesti. Finalde Samsun bölgesi pehlivanlarından Şaban Yılmaz ile Antalya bölgesinden İsmail Erkal karşı karşıya geldi. Kıyasıya mücadele yaşandığı finalde Şaban Yılmaz, Geyikkoşan Güreşlerinden sonra ikinci kez şampiyon oldu. İsmail Erkal ikinci olurken, Mustafa Kemal Karaboğa ve Murat Gençtürk üçüncülüğü paylaştı. Pehlivanlara madalyalarını ise Samsun Valisi Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz takdim etti.




#Samsun
#Şaban Yılmaz
#Yağlı Güreş
#Başpehlivan
#İsmail Erkal
#Mustafa Kemal Karaboğa
#Murat Gençtürk
il y a 9 ans