|

Yaman şampiyon

18 yaşındaki Milli Tekvandocumuz, Rusya'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nın son gününde bayanlar 62 kilo finalinde İspanyol Marta Calvo Gomez’i mağlup ederek dünya şampiyonluğunu elde etti; göğsümüzü kabarttı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/05/2015 Salı
Güncelleme: 23:57 - 18/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Rusya'nın Chelyabinsk kentinde devam eden Dünya Tekvando Şampiyonası'nın son gününde bayanlar 62 kiloda tatemiye çıkan İrem Yaman dünya şampiyonu olmayı başardı.



Yaman, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda İran'dan Izad Shokraneh ile karşılaştı. Normal süresi 2-2 sona eren maçı altın vuruşla kazanan milli sporcu, üçüncü turda ev sahibi Rusya'dan Daria Adamiak ile eşleşti. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen İrem, Daria Adamiak'ı 19-7 teknik üstünlükle yenerek çeyrek final vizesi aldı. Çeyrek finalde Tayvan'dan Ching-Yi Lin ile karşılaşan genç sporcumuz 2-2'lik eşitliği ardından rakibini altın vuruşla yenerek yarı finale çıktı ve madalyayı garantiledi.



Yarı finalde Belarus'tan Viktoryia Belanouskaya ile karşılaşan İrem, baştan sona üstün bir performans göstererek, rakibini 9-0 yenerek adını finale yazdırdı. 18 yaşındaki genç tekvandocumuz, finalde ise İspanya'dan Marta Calvo Gomez ile eşleşti. Güçlü rakibi karşısında çok iyi bir mücadele sergileyen İrem Yaman, karşılaşmadan 14-4 galip ayrıldı ve Dünya Şampiyonu oldu. Büyük bir mutluluk yaşayan genç sporcu, Türk bayrağıyla salonda tur attı.



YUNUS SARI ELENDİ


Erkekler 80 kiloda Yunus Sarı ise, ilk turda Jamaikalı Craig Brown'ı 14-2 teknik üstünlükle, ikinci turda Fransa'dan Ynoussa Sawadogo'yu 9-0 ve üçüncü turda Tunus'tan Oussama Ouelast'ı 11-7 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde, kısa süre önce Moldova vatandaşlığına geçen Dünya sıralamasında 1 numarada yer alan Aaron Cook ile karşılaşan Sarı, normal süresi 7-7 biten maçı altın vuruş ile kaybederek şampiyonaya veda etti.



Türkiye şampiyonayı 4 madalyayla tamamladı


Türkiye, Dünya Tekvando Şampiyonası'nı 4 madalya ile tamamladı. Erkekler 68 kiloda Servet Tazegül ve bayanlar 62 kiloda İrem Yaman altın, bayanlar 67 kiloda Nur Tatar gümüş, +73 kiloda Nafia Kuş bronz madalya kazandı.


#Dünya Tekvando Şampiyonası
#Chelyabinsk
#Marta Calvo Gomez
9 yıl önce