|

1.5 milyar Facebook hesabı silindi

Facebook, 2018’in ilk altı aylık döneminde 1.5 milyara yakın sahte hesabı sildiğini açıkladı. Sosyal medya devi spam içerikler, sahte haberler ve nefret söylemleriyle nasıl mücadele ettiklerini detaylı olarak açıkladıkları ‘Topluluk Standartları Raporu’nu yayınladı. Bu yılın Nisan ve Eylül tarihleri arasında sahte hesapların temizlendiği raporda dikkat çeken noktalardan biri oldu.

Yeni Şafak
15:32 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:38 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Facebook'un yayınladığı son raporda tüm detaylar paylaşıldı.
Facebook'un yayınladığı son raporda tüm detaylar paylaşıldı.

Facebook’un sahte hesaplar ve spam içeriklerle mücadelesi devam ediyor. Yeni yayınlanan rapora göre son altı aylık dönemde toplam 1.5 milyar sahte hesap Facebook tarafından silindi. Sosyal medya devi bu yılın ilk çeyreğindeyse 534 milyon sahte hesaba aynı prosedürü uygulamıştı. Raporda Facebook’un son dönemlerde mücadele ettiği sahte hesap sayıları da yer aldı.

Sosyal medya devine göre sahte hesaplar, gerçek kişilerin bildirimde bulunmadan önce Facebook'un algoritması sayesinde önceden yakalanmaya başlandı. Nisan ve Eylül arasında algoritmanın tespit ettiği hesapların %99.6'sının silindiği bildirildi.

Rapora göre aynı zaman aralığında tespit edilen 2.1 milyar spam içerik de kaldırıldı. Raporda, son zamanlarda tespit edilen spam içeriklere ait rakamlara da yer verildi.


ABD'nin bilgi talebi arttı

Facebook son dönemde, kullanıcılarını seçimler boyunca yanlış bilgilendirmeden korumak için çabalarını arttırmış durumda. Yakın zaman önce yapılan ABD ara seçimlerinde şirket, Facebook ve Instagram'dan 100'den fazla sayfayı bu nedenle silmişti.

Raporda dikkat çeken bir başka konu ise devletlerin Facebook'tan istedikleri bilgi oranındaki artış. Önceki döneme göre devletler yüzde 26 oranında daha fazla bilgi talebinde bulundular. ABD'de ise devlet taleplerinde yüzde 30 artış yaşandı. Yani ABD'de dünya ortalamasının üzerinde bir talep durumu söz konusu.



#Facebook
#sosyal medya
#sahte hesap
5 yıl önce
default-profile-img