|

Amazon kendini imha eden drone patenti aldı

E- ticaret devi Amazon, kargo sevkiyatında kullanmayı planladığı drone’lar için yeni bir patent aldı. Aldığı bu patent ile Amazon, drone’larının bozulması haline de havada imha etmeyi planlıyor.

Yeni Şafak
16:26 - 3/12/2017 Sunday
Güncelleme: 16:27 - 3/12/2017 Sunday
Yeni Şafak
E-ticaret devi Amazon, insanların güvenliğini tehlikeye atmamak için havada kendini imha eden drone patenti aldı.
E-ticaret devi Amazon, insanların güvenliğini tehlikeye atmamak için havada kendini imha eden drone patenti aldı.

Drone teknolojisi bildiğiniz gibi her alanda kullanılmaya başladı. Özellikle askeri alanda sergilediği başarılar, birçok kötü niyetli saldırının önüne geçilmesine neden oldu. Fakat bu teknolojinin kullanımı sadece bu alanla kısıtlı kalmadı. Özellikle kargo sevkiyat açısında önemli bir yere sahip olan drone’lar son dönemde dünyanın önde gelen e-ticaret devlerinin hedefine girmiş durumda.

Drone ile sevkiyat konusunda önemli çalışmalara imza atan Amazon ise, drone ile kargo servisi üzerine çeşitli patentler almaya başladı. En son aldığı patent ise oldukça ilginç duruyor. Firma kargo sevkiyatı yapan drone’un olası bir arıza durumunda tehlike yaratmaması için kendini imha edebileceği bir patent aldı.


Yakın gelecekte oldukça sıklaşacak olan drone kullanımının gökyüzünde ciddi bir trafiğe neden olması bekleniyor. Buda havada bozulan drone’ların bozulması halinde aşağıda hareket eden insanlara zarar vermesi anlamına geliyor. Yakın zamanda gökyüzünden düşen drone vakaları ile karşılaşacağımız anlamına geliyor.


Bu durumun önüne geçmek için yeni bir patent alan Amazon, aldığı patent ile drone’larının havada bozulması durumunda hava imha etmeyi planlıyor. Yani drone’larını küçük parçalar haline getirmeyi planlıyor. Böylece yaralanmaların önüne geçmeyi planlıyor. Fakat bu yaralanmaların son bulacağı anlamına gelmiyor. Parçalar her halukarda etrafa dağılacağı için insanlara zarar verme riski ortadan kalkmış olmuyor.


Henüz kullanılacağı belli olmayan patent şimdilik pek mantıklı görünmüyor. İlerleyen zamanda daha farklı çözüm seçenekleri üretilmesi bekleniyor. Çünkü her geçen gün drone teknolojisinin kullanım gelişerek ilerliyor.

Ayrıca Amazon, drone ile sevkiyatı nasıl gerçekleştireceğine dair bir video da yayınladı. İşte o video:


#Amazon
#Drone
#Patent
6 years ago