|

Android kullanıcıları için en iyi 5 launcher

Android cihazınızın giriş ekranını farklılaştırmayı denediniz mi? Android deneyiminizi bir üst seviyeye çıkaracak olan launcher’lar, hem telefonunuzu hızlandıracak hem de tasarım anlamında sıradanlıktan kurtaracak.

Yeni Şafak
11:09 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 11:21 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Android işletim sistemi, iOS'un aksine arayüzü özelleştirmeye izin veriyor.
Android işletim sistemi, iOS'un aksine arayüzü özelleştirmeye izin veriyor.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonlarda tüm işlemleri yaptığınız arayüzü yani launcher’ı değiştirebilirsiniz. Her markanın kendi launcher’ı olsa da yüklü olarak gelen launcher size sıradan geliyorsa veya istediğini gibi akıcı değilse bunu değiştirmek isteyebilirsiniz.

Akıllı telefonunuza farklı bir görünüm katacak ve akıcılığını artıracak 5 launcher’ı sıraladık.

İşte Android için en iyi launcher’lar:

Evie Launcher

Oldukça sade bir tasarıma sahip olan Evie launcher, küçük boyutlu olması ve önemli özellikleriyle dikkati çekiyor. Uygulama çekmecesiyle gelen Evie Launcher, simgeleri ve ızgara boyutunu değiştirmeye izin veriyor. Jest hareketlerinden ödün vermeden, en iyi akıcılığı vadeden uygulama sadece 8 MB boyuta sahip.


Nova Launcher

Android için geliştirilen en eski launcher’lardan olan Nova, 6 yıldır uygulama marketlerde bulunuyor. Bu süreçte sürekli olarak kendisini geliştirerek piyasanın en çok kullanılan launcher’ı olmayı başardı. Tema seçeneklerinin çok olması ve üstün özellikleriyle Nova Launcher, Android kullanıcıları tarafından büyük beğeni kazandı.


ASAP Launcher

İşlevsellik olarak her konuda yardımcı olmaya çalışan ASAP Launcher, dahili hava durumu kartı, yapılacak listesi, takvim ve kişi listesi sunuyor. Kullanımı basit olsa da bazı işlevlerin kullanımı biraz karmaşık gelebilir. Tasarım anlamındaysa kesinlikle çok iyi görünüyor.


Lawnchair

Lawnchair, kişiselleştirmeyle fazla uğraşmak istemeyen kullanıcılara simgeleri ve widget'ları sürükleyip bırakabileceği bir temel sunuyor. Bu launcher, ayarları kurcalamayı sevenleri de düşünmüş ve farklı temalardan simge paketlerine seçenekler sunuyor. Uygulamanın tek dezavantajı arama motoru olarak yalnızca Google’ı kullanması.

Smart Launcher 5

Smart Launcher 5, oldukça kullanışlı ve zengin özelleştirme seçeneklerine sahip. Çeşitli algoritmalar kullanan launcher, uygulamalarınızı beş farklı kategoriye ayırarak ilginç bir deneyim sunuyor.

#Android
#Launcher
#akıllı telefon
6 yıl önce