|

Android Nougat'ın dağıtımı hızlı yapılıyor

Android'in yeni sürümü 7.0 Nougat'ın, eski güncellemelere oranla daha hızlı dağıtıldığı dikkatlerden kaçmıyor. Fakat bu gelişmenin tesadüf olmadığı ve arkasında aslında Google Pixel'in olduğu ortaya çıktı. İşte Android Nougat'ın eski sürümlere oranla daha hızlı dağıtılmasının nedenleri...

Yeni Şafak
17:06 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:32 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Android 7.0 Nougat, 1 Temmuz'da düzenlenen etkinlikte resmen tanıtılmıştı.
Android 7.0 Nougat, 1 Temmuz'da düzenlenen etkinlikte resmen tanıtılmıştı.

Google'ın mobil işletim sistemi Android'in yeni sürümü çıktığında, akıllı telefonlara gelmesinin aylar sürdüğünü biliyoruz. Google yeni sürümü açıkladıktan sonra akıllı telefon üreticilerinin bu güncellemeyi alması çok uzun sürüyor. Haliyle kullanıcılara da geç yansımış oluyor. Fakat Google bunun sorumlusu olarak diğer üreticileri gösteriyor ve güncellemeyi geç alan şirketleri ifşa edeceğini duyuruyordu.



  • iOS'un en beğenilen noktası da aslında bu. Yeni bir sürüm güncellemesi yayınlandığında destekleyen tüm Apple cihazlarında aynı anda dağıtılıyor. Android'de güncelleme süresi aylar sürerken, Apple'da ise sadece saatler sürüyor.

Fakat Android 7.0 Nougat'ın sürpriz bir şekilde erken dağıtıldığı göze çarpıyor. Türkiye'de LG G5 için yeni sürüm güncellemesi yayınlandı. Aynı şekilde Sony de fazla vakit kaybetmeden Android Nougat güncellemesini yapacağını duyurdu. Peki, bu fark neden kaynaklanıyor?



The Next Web'in haberine göre Google'ın Pixel akıllı telefonunu çıkarması diğer üreticileri kendine getirdi ve bu konunun üzerine düşmelerini sağladı. Zira Google daha önce Nexus adlı programa destek veriyor fakat akıllı telefon tasarımı yapmıyordu. Bu da kullanıcıların yine ana akım markalara yöneltiyordu. Fakat Google ilk kez Pixel ile birlikte akıllı telefon tasarımı yaptı ve ipleri kendi eline aldı. Bu da saf Android deneyimi yaşamak isteyenleri cezbeden bir hamle oldu.







Diğer taraftan Nougat 7.1'in Daydream VR gibi özellikler desteklemesi de güncellemenin erken dağıtılmasına gerekçe olarak gösteriliyor. Ayrıca Google'ın 'güncellemeyi geç dağıtanları ifşa edeceğim' açıklamasının da etkili olduğu belirtiliyor.



Bildiğimiz üzere LG V20 Android 7.0 ile piyasaya çıkan ilk akıllı telefon oldu (Google Pixel, Android One ve Nexus programındaki telefonlar hariç). Diğer taraftan henüz ülkemizde yayınlanmasa da, Huawei Mate 9, Sony Xperia X ve XZ, HTC 10 ve M9, Samsung Galaxy S7 ve S7 edge gibi telefonlarda Android Nougat dağıtımına başlandığı biliniyor. Söz konusu güncellemenin en kısa zamanda ülkemiz için de yayınlanması bekleniyor.



#Android
#Nougat
#Güncelleme
7 yıl önce