|

Apple 2019 model iPhone'un kamera özelliğini sızdırdı

Apple’ın bu yıl tanıtacağı iPhone’larla ilgili bir sızıntı haberi daha geldi. iPhone 11 ismiyle tanıtılması beklenen cihazın fotoğraf çekmek istediğinizi algılayacağı ve kamerayı otomatik olarak çekeceği patent başvurusunda ortaya çıktı.

Yeni Şafak
16:35 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 16:40 - 21/01/2019 Pazartesi
Bu yıl tanıtılan iPhone'lar batarya değişim programı nedeniyle istenen satış rakamlarına ulaşamadı.
Bu yıl tanıtılan iPhone'lar batarya değişim programı nedeniyle istenen satış rakamlarına ulaşamadı.

iPhone’larla ilgili sızıntı haberleri son yıllarda Apple’ın yazılımlarındaki satır aralarında ortaya çıkıyor. iPhone X hakkındaki birçok bilgiyi HomePod yazılımıyla, iPhone XS sızıntılarını da iOS 12 dosyalarından öğrenmiştik. Bu sızıntıların Apple tarafından iPhone’lara olan ilgiyi devamlı hale getirmek için yapıldığı düşünülüyor.

ABD merkezli teknoloji devi geçtiğimiz yıl iPhone satışlarındaki düşüşten dolayı büyük zarar etti. Bu nedenle yeni iPhone’larla birlikte ortaya çıkacak yeni özelliğe dair patent dosyalarını sızdırmış olabilir. Aslında bu patentler AppleInsider tarafından keşfedildi.


Patent belgelerine göre yeni teknoloji ile birlikte iPhone’lar kullanıcı fotoğraf çekmek istediğinde bunu fark edecek ve kamera uygulamasını otomatik olarak açacaklar. Apple, söz konusu teknolojiyi sunmak için cihazlarda bulunan jiroskop ve yakınlık sensörlerini kullanacak. Buradaki kritik nokta ise şu ana kadar tanıtılan iPhone’larda yalnızca kısa mesafeli yakınlık sensörü bulunması.

Bilindiği üzere Sony, uzun mesafeli 3D yakınlık sensörleri geliştirdiğini ve bu sensörler için Apple ile iş birliği kurduklarını duyurmuştu. Yeni nesil iPhone’lar, söz konusu Sony sensörler sayesinde kullanıcıların bir nesnenin fotoğrafını çekmek istediklerini anlayıp, kamera uygulamasını direkt olarak açma yeteğine sahip. Ancak bu özelliğin iPhone kullanıcıları tarafından beğenilip beğenilmeyeceği büyük bir soru işareti.

#Apple
#iPhone
#Kamera
5 yıl önce