|

Apple bu kez alay konusu oldu

Geçtiğimiz gün kağıt çanta patenti alan ABD'li teknoloji devi Apple, sosyal medyada ve TV şovlarında alay konusu oldu. Ünlü komedyan Conan O'Brien, programında Apple'ı tiye alan bir reklam yayınladı.

Yeni Şafak
12:13 - 23/09/2016 Cuma
Güncelleme: 09:13 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Teknoloji dünyasının dev isimlerinin her geçen gün yeni patentler aldığını biliyoruz. Bu patentler genellikle teknolojik cihazlar üzerine oluyor. Örneğin Samsung geride bıraktığımız aylarda

almıştı. Hatta bu patentler çoğu zaman dev firmaları da karşı karşıya getiriyor. Apple ile Samsung arasında bu zamana kadar çok sayıda patent davası yaşandı.





Gel gelelim Apple'ın geçtiğimiz günlerde aldığı yeni patent bu kez alay konusu oldu. Zaten bir teknoloji devinin kağıt çanta patenti alması sonrasında başka bir şey de beklenemezdi.



Sosyal medyada binlerce hesap tarafından tiye alınan Apple, ünlü komedyen Conan O'Brien'ın

. Conan'ın sunduğu TV gösterisinde Apple'ın yeni patenti için sahte bir reklam yapıldı. AirBag ismi verilen bu çanta, izleyiciler tarafından oldukça beğenildi.





Reklamda öncelikle Apple'ın iPhone 7 etkinliğinde tanıttığı kablosuz kulaklık olan AirPods gösteriliyor. Sonrasında ise patenti alınan yeni çanta olan AirBag sahneye çıkıyor. Apple'ın bu zamana kadar tanıttığı ürünlerle bir hayli dalga geçilen reklamda çantanın nem, ağırlık ve doluluk sensörlerinin olduğu belirtiliyor.



Diğer taraftan çantanın iPhone'larla eşleşebildiği ve şarj edilebildiği bilgisi de verilmiş. Conan, iPhone ve iPad'lere de göndermede bulunarak çantanın daha büyük modeli olan AirBag Plus ve küçük modeli olan AirBag Mini'yi de tanıtıyor.



Tabii ki böyle bir ürün gerçekte yok ve tamamen Apple'ı tiye alınmak için yapılmış. Fakat şaka amacıyla yapılan bu içerik, izleyiciler tarafından oldukça beğenildi.


#Apple
#AirBag
#Patent
#Çanta
#Conan O'Brien
8 yıl önce