|

Apple Campus 2 yükseliyor

Teknoloji devi Apple'ın Cupertino'da inşa ettiği yeni yuvası Campus 2'nin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Rakiplerini kıskandıracak bir merkez inşa eden Apple, gelecek yıl buraya taşınmayı hedefliyor.

Yeni Şafak
12:02 - 6/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:20 - 6/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Apple'ın yeni merkezi Campus 2'nin inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Apple'ın yeni merkezi Campus 2'nin inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

ABD'li teknoloji devi Apple'ın yeni yuvasını inşa ettiğini biliyoruz. Campus 2 isimli bu merkezde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.



Hatırlayacağımız üzere bu bina yaklaşık 1,5 yıl önce ilk kez görüntülenmişti. Tabii ilk görüntülerde boş bir arazi görüyorduk. Campus 2'nin inşasında şimdilerde ise bir hayli yol kat edildiği göze çarpıyor. Apple'ın hali hazırda genel merkezi Cupertino'da bulunuyor. Yeni kampüs de yine Cupertino'da inşa ediliyor fakat Apple'ın mevcut yuvasından çok daha büyük.



İşte Apple Campus 2'nin son görüntüleri:




Apple'ın yeni yuvası Campus 2 tam bir başyapıt olacak. Hatta birçok dünya devi şirket muhtemelen bu merkezi kıskanacaktır. Zira kampüsün içinde neredeyse yok yok ve her şey temiz enerjiye odaklı olarak inşa ediliyor. Yani bu bina, kendi enerjisini de kendisi üretecek.





Campus 2'nin genel özellikleri şu şekilde:


  • > 260 bin metrekare çalışma alanı
  • > 712 bin metrekare kampüs alanı
  • > Ar-Ge için ayırılmış bir bölüm
  • > Yer altında bin koltuklu Apple Tiyatrosu
  • > %100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak

Yeni merkezin içinde fitness salonu, tenis kortu, hobi odası gibi çalışanların verimini artıracak çok sayıda aktivite bulunacak. Apple çalışan verimine çok önem verdiği için bu gibi detayları atlamıyor.





Videodan da anladığımız üzere Campus 2 bir şirketin genel merkezinden çok bir metropole benziyor. Zira kampüsün ortasına devasa bir park/bahçe inşa ediliyor. Yani çalışanlar bu kampüste hem stresten uzaklaşacak hem de rahat bir çalışma ortamına sahip olacak.



Apple Campus 2'nin 2017 yılında tamamlanması planlanıyor.




#Apple
#Campus 2
#Cupertino
8 yıl önce