|

Apple MacBook Pro modelleri için pil değişim programı başlattı

Apple, 13 inçlik MacBook Pro modelleri için pil değiştirme programı başlattı. Bilgisayarınızın bu programa dahil olup olmadığını Apple’ın sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Yeni Şafak
16:27 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:32 - 23/04/2018 Pazartesi
Diğer
Apple, Touch-Bar özelliği olmayan MacBook Pro'larda pil değişimi yapacak.
Apple, Touch-Bar özelliği olmayan MacBook Pro'larda pil değişimi yapacak.

iPhone’lardaki pil skandalını uygun fiyatlı pil değişimi ve güncelleme ile halleden teknoloji devi, MacBook Pro modellerinde de aynı stratejiyi izlemeyi tercih etti. Apple geçtiğimiz yıl iki farklı MacBook Pro modeli tanıtmıştı. Bunlardan Touch-Bar’sız olanların Ekim 2016-Ekim2017 aralığında üretilen modellerde bir pil sorunu bulunuyor. Şirket bazı ürünlerde pillerin şiştiğini ve bu sorun için değişim programı başlattığını açıkladı.

Bilgisayarınız pil değişimine uygun mu?

Apple resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada belirtilen tarih aralığında üretilen ürünlerin değişim kapsamına alındığını belirtiyor. Bu açıklamadan önce programa uygun cihazların pillerini değiştiren kullanıcılara da para iadesi yapacağını eklemiş. Cihazınızın pil değişim programına uygunluğunu bu
kontrol edebilirsiniz.

İlk olarak sol taraftan ülkeyi seçin sonrasında arama çubuğuna cihazın seri numarasını girin. Bilgisayarın seri numarası Apple menüsü> Bu Mac Hakkında seçeneklerini takip ederek öğrenebilirsiniz. Cihazınız pil değişim programına uygunsa Apple mağazalarından randevu alarak ya da anlaşmalı sağlayıcılar ile bu işlemi yapabilirsiniz.

#Apple
#MacBook
#Pil Değişimi
6 yıl önce